Massedrapsmannens far uttrykker sorg

Sørgende trøster hverandre under en lysvake til minne for de døde etter fredagens massakre i Newtown, Connecticut. Foto: AP Photo/David Goldman Les mer Lukk

Faren til Adam Lanza, gutten som drepte 27 mennesker, inkludert 20 barn og sin egen mor i Connecticut fredag, uttrykker sin sorg og medfølelse med ofrene.

Peter Lanza, som var skilt fra Adams mor og som har en høy stilling i General Electric, uttrykte sitt sjokk i en pressemelding til TV-kanalen WFSB lørdag.

«Ingen ord kan uttrykke hvor knust vi er. Vi leter etter et svar på noe som er vanskelig å tro på,» heter det i pressemeldingen.

Lanza uttrykker sin medfølelse med familiene og vennene som mistet sine kjære, og understreker at de samarbeider med politiet for å finne svarene.

Lanza ble for fire år siden skilt fra moren til Adam, Nancy, som var det første offeret under massakren. Adam bodde sammen med moren i Newton.

Også broren til Nancy Lanza, Jim Champion, som er politimann i nabostaten New Hampshire, uttrykker sin sorg.

Han arrangerte en pressekonferanse, men var for knust til å orke å komme og sendte i stedet ut en pressemelding der han ba om respekt for sitt privatliv i sin sorg.