TV 2 vil gjenoppta Canal Digital-forhandlingene

Produkt- og strategidirektør Haakon L. Dragland i Canal Digital hilser på kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2. De to ble kalt inn til møte i kulturdepartementet etter forhandlingsbruddet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Les mer Lukk

Canal Digital har sagt ja til å gjenoppta forhandlingene med TV 2. Forhandlingene brøt sammen natt til fredag, men partene håper nå å bli enige raskest mulig.

– Vi har kommet med et skriftlig initiativ overfor Telenor slik at vi kan komme i gang med forhandlingene igjen, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til Kampanje.

Forhandlingene mellom TV 2 og Canal Digital brøt sammen natt til fredag. Dermed forsvant TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Bliss og TV 2 Filmkanalen fra skjermene til rundt en halv million kunder. Fra før er også TV 2 Zebra og TV 2 Sport borte.

Les også: TV 2 og Canal Digital innkalt til møte i departementet

Kulturdepartementet kalte TV 2 og Telenor inn til møte etter at forhandlingene brøt sammen. Statssekretær Mina Gerhardsen (Ap) ga klar beskjed om at partene måtte finne tilbake til forhandlingsbordet.

Indrøy opplyser at det i helgen ikke har vært kontakt mellom partene, men at det nå er oppfordringen fra regjeringen som har fått TV 2 til å be om nye samtaler med Telenor.

Klar for nytt møte

Informasjonssjef Catharina Kokkim i Canal Digital bekrefter overfor NTB at selskapet ønsker å gjenoppta forhandlingene.

– Det jeg kan si, er at vi har sagt ja til å møte TV 2. Det gjør vi uten å stille noen betingelser på forhånd. Foreløpig er det ikke avtalt noe tidspunkt for et nytt møte, sier Kokkim.

Hun legger til at Canal Digital føler det er på tide at partene blir enige.

– Ja, nå ønsker vi å få ting ut av verden. Jeg synes det har vært nok støy, og vi er innstilt på å forsøke å få litt ro, sier Kokkim.

Uenige om parabol

Fredag morgen var det uenighet mellom partene om hvor sentralt også en ny distribusjonsavtale for parabol hadde stått i forhandlingene. TV 2 mente partene kom til enighet om pris og sentrale vilkår for kabeldistribusjon, men at parabolavtalen førte til bruddet.

Les også: 500.000 seere mister tre TV 2-kanaler

Canal Digital avviste TV 2s påstand, men det er likevel klart at dette punktet ble diskutert. Fredag sa produkt- og strategidirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital til Kampanje at man ønsket en kobling.

– Vi har ønsket å legge inn en mekanisme for at dette ikke skal bli startskuddet på en prisspiral som treffer samtlige norske husholdninger, sier han.

Pengetvist

Indrøy i TV 2 sier at han er optimistisk med tanke på å komme i gang igjen med forhandlingene i løpet av uken.

– Vi kan komme i gang igjen veldig, veldig fort, sier han.

Tvisten mellom TV-aktørene startet for alvor da Kabeltvistnemnda før jul i 2011 fastslo at Canal Digital og Get må betale mer for å distribuere TV 2-kanalene.

Nemndas avgjørelse for 2010 i striden mellom partene førte til en prisøkning fra 57 øre til 5 kroner i måneden for hver abonnent. Kravet fra TV 2 var opprinnelig 16,50 kroner.