Canada rystet av kraftig jordskjelv

Neppe stor flodbølge på Hawaii

Joachim Berntsen og Michael Bergstøl har ikke sett noen tsunami fra balkongen sin i 18. etasje i Waikiki. Foto: Privat. Les mer Lukk

Et kraftig jordskjelv rammet sent lørdag Queen Charlotte-øyene vest i Canada. Et tsunamivarsel ble utstedt for Hawaii, men ble hevet søndag formiddag norsk tid.

Kystområdene på samtlige øyer på Hawaii ble truet av tsunamien som er blitt utløst av jordskjelvet, ifølge The Pacific Tsunami Warning Center. Det var ventet at tsunamien vil nå fram til Hawaii klokka 9.28 norsk tid.

Klokka 12 norsk tid gikk imidlertid guvernør Neil Abercrombie ut og nedgraderte tsunamivarselet til et tsunanmiråd.

- Det innebærer at de evakuerte kan vende hjem. Men vær forsiktig - og havner og strender vil forbli stengt, sa Abercrombie til tv-stasjonen Hawaii News Now.

Så langt har ingen bølger vist seg, melder de to norske studentene Joachim Berntsen og Michael Bergstrøm fra 18. etasje i et bygg på Waikiki-stranda i Honolulu.

- Det er veldig stille og rolig, nesten som en spøkelsesby. Butikker og barer er stengt, og mange folk har dratt opp til fjellene, forteller de og legger til:

- Vi har fått haloween-feiringen ødelagt og det er veldig kjedelig!

Jordskjelvet i Canada hadde en styrke på 7,7, ifølge USAs geologiske institutt (USGS). Skjelvets episenter var 139 kilometer sør for byen Masset.

Les også: Frykter at kraftig jordskjelv vil ramme Island snart

I Canada kom det ingen umiddelbare meldinger inn om ødeleggelser eller skadde personer etter skjelvet.

Artikkelen er oppdatert med den siste utviklingen og kommentar fra Honolulu.