Hushovd: – Aldri sett noen dope seg

Your browser doesn't support HTML5 video.

Hushovd: - Jeg har valgt å ikke ha mistanke
Dopingmisbruket som har rasert internasjonal sykkelsport, har Thor Hushovd (34) aldri sett noe til. – Jeg har heller aldri sett etter det, sier den tidligere verdensmesteren.

– Jeg har heldigvis aldri sett noen ta doping og er glad for å kunne si det i dag. Hadde jeg visst eller sett noe, måtte valget om å gi informasjonen videre blitt tatt der og da. Jeg har intet å angre på i så måte. Jeg er aldri blitt tilbudt doping, men jeg vet at lagkamerater har brukt doping ettersom de er tatt i ettertid, sier Thor Hushovd.

– Jeg har heller aldri sett dop på byen, verken i Norge eller i utlandet, men jeg har aldri sett etter det. Det samme gjelder i sykkelsporten. Jeg har ikke sett etter det. Det har aldri «trigget» meg.

– Har du noen gang dopet deg?

– Det har jeg ikke. Viktigst er det for meg at jeg kan stå oppreist, se folk inn i øynene og si det, men det har også andre gjort før uten å ha snakket sant. Jeg har selvfølgelig ikke mulighet til å motbevise det mer enn jeg har gjort (rene dopingtester), men viktigst er det å vite med meg selv.

Les også:
Hushovd føler seg mistenkeliggjort

Ante intet

Tirsdag sto eksproff Steffen Kjærgaard (39) fram og tilsto omfattende og systematisk dopingmisbruk fra 1998 til 2002. Hushovd slår fast at han var uvitende om saken før den ble gjort kjent.

– Sykkelsporten har mistet mye troverdighet. Jeg føler at når en av de få norske proffene tilstår, svekker det tilliten til meg også. Men det har jeg forståelse for. Jeg gjorde gode valg i overgangen til profflivet, valgte å gå til Crédit Agricole som hadde et godt rykte. Mange har ledd av meg i ettertid på grunn av det.

– Var det rundt årtusenskiftet mulig å delta i Tour de France uten å være dopet?

– Jeg syklet Tour de France første gang i 2001 (brøt) og vant en lagtempoetappe. Det året var jeg med og kjempet om gode resultater også på andre etapper. I 2002 vant jeg en etappe. Det blir for enkelt å si at det var for tøft å delta i Tour de France uten doping. Bare taperne som kan si det. Jeg vet at det var mulig, hevder Hushovd.

Les også: Kjærgaard: - Jeg har det veldig vanskelig

Sveket

Grimstadmannen føler seg sveket av konkurrenter som har jukset. 65 proffseirer kunne sannsynligvis vært langt flere dersom rivalene var dopingfri.

– Min resultatliste hadde tydeligvis vært lengre enn den er om alle hadde hatt likt utgangspunkt. Det er helt sikkert mye som skjuler seg der. Men det er sjelden spurtere eller klassikerryttere som blir tatt, helst klatrere.

– Jeg elsker sykkelsporten og det jeg gjør. Men når sannheten kommer fram (om doping), og til slutt at det også dreier seg om en nordmann, ødelegger det ryktet til sporten. Jo mer som kommer fram, desto mer føler jeg meg sveket opp gjennom årene.