Folk er folks nestleder arrestert under romfolkseminar

Onsdag ble rumenske Nicolae Stoica pågrepet under et Fafo-seminar om inkludering av romfolk. Stoica var internasjonalt ettersøkt etter å ha uteblitt fra soning av en dom i Romania.

Stoica, som er rom, søkte ifølge organisasjonen Folk er folk asyl i Norge i januar fordi han mener han kan dokumentere at han er utsatt for justismord i hjemlandet.

Stoica har vært nestleder i Folk er folk siden mars, og var onsdag på en konferanse om inkludering av romfolk hos forskningsstiftelsen Fafo. Ifølge Folk er folk kom to sivilkledde menn som identifiserte seg som politi, og tok ham med seg bort i en bil.

Ifølge Nettavisen er Stocia dømt til fire år og to måneders fengsel for grov svindel og organisert kriminalitet i hjemlandet.

Folk er folk opplyser at denne dommen er selve årsaken til at han nå har søkt asyl i Norge. Ifølge organisasjonen har han med seg fra Romania omfattende dokumentasjon på det han selv hevder er et politisk motivert justismord, og han vil kjempe for bli anerkjent som en politisk forfulgt som dermed har rett til politisk asyl i Norge. Dette gjør han blant annet gjennom bloggen sin.

Folk er folk frykter på sin side at han nå blir deportert fra Norge.

Politiet i Oslo opplyser at det nå vil fremmes en utleveringsbegjæring på Stoica.

Les også:

- Jeg skal aldri mer hjelpe romfolk

McDonalds nektet romfolk servering

- Jeg hadde forventet mer av Norge

- Romfolket utfordrer nordmenns selvbilde

Stoltenberg oppgitt over ordbruken mot romfolket

Les flere nyheter