Pågrepet for overgrep og grov vold i Oslo i vinter

Fantomtegning av 35-åringen fra politiet. Les mer Lukk

En rumensk mann er pågrepet i Paris, mistenkt for grov vold og seksuelt overgrep mot en 77 år gammel kvinne i Oslo i februar, melder DittOslo.

Pågripelsen skjedde nylig, og mannen er ikke utlevert ennå, melder DittOslo.

– Vi jobber nå med en rettsanmodning om å få mannen utlevert til Norge, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, som leder seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Hun sier politiet er glad for å ha kontroll på mannen, som hun anser som meget farlig.

Mannen er siktet for flere kriminelle forhold i Norge, men politiinspektøren ønsker ikke å utdype dette. Ifølge Aftenposten er mannen også siktet for å ha voldtatt en 87 år gammel kvinne på Etterstad i juli i fjor.

Les også: Tror serieovergriper sto bak overfall i Oslo

Les også: Voldsoffer (77) husker ikke overfallet i Oslo

Den siktede er en 35 år gammel rumensk statsborger. Han satt fengslet i Østfold for noen mindre alvorlige saker mens de to voldtektene ble etterforsket.

Først den uken han skulle løslates ble det tatt DNA-prøve, og mannen forsvant fra landet før denne ble analysert.

Forrige uke ble han pågrepet i Paris etter å ha vært etterlyst gjennom Interpol.

– Vi er veldig tilfreds med at saken er oppklart. Det har vært en solid etterforskningsinnsats. Og det viser betydningen av DNA-spor i etterforskningen, sier Rohde til avisen.

Den 77 år gamle kvinnen som ble overfalt på Korsvoll, ble funnet sterkt forslått i nærheten av Korsvoll skole om kvelden 6. februar. Kvinnen var så ille tilredt at det tok flere dager før hun kunne forklare seg for politiet.

- Min klient reagerte med stor lettelse da hun fikk vite om pågripelsen. Hun har antatt at det dreide seg om en serieforbryter og har fryktet at han kunne slå til igjen dersom han ikke ble stoppet av politiet, forteller bistandsadvokat Trine Rjukan til VG.

Bistandsadvokaten sier til VG at det har vært en stor belastning for kvinnen å leve i det uvisse.

Les flere nyheter