Ble beskrevet som «eldreraner»

NY KRIG: Mona Høiness vant arvestriden mot slektningene til Synnøve Alver Urdahl. Nå går hun til kamp mot Hegnar Online for å ha blitt omtalt som «eldreraner» i nettavisens debattforum. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Advokat Mona Høiness klager nok en gang Hegnar Online inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å ha latt krenkende uttalelser om henne ligge i nettavisens kommentarfelt.

Det er kommentaren «Mona Høynes avanserer fra rennesteinsadvokat til eldreraner», som har fått Høiness til å innklage Hegnar Online til PFU.

Kommentaren ble skrevet av en leser i kommentarfeltet under en artikkel skrevet 24. august i nettavisen. Artikkelen handlet om arvestriden mellom Høiness og åtte slektninger etter avdøde Synnøve Alver Urdahl.

Høiness vant denne måneden rettssaken mot de åtte slektningene. Oslo byfogdembete avviste at advokaten skulle ha utnyttet Synnøve Alver Urdahl, eller at testamentet som gjorde Høiness enearving til verdier på om lag 100 millioner kroner, ikke skulle være gyldig.

Bakgrunn: Høiness vant arvesak

– Ødeleggende for omdømmet

«Det er åpenbart at omtalen i seg selv utgjør brudd på god presseskikk. Den skulle vært fjernet umiddelbart og etter eget initiativ», skriver Høiness' advokat Halvard Helle i klagen.

Ifølge Helle ble kommentaren liggende på nettsiden i minst tre dager, og ble først fjernet etter at Helle selv tok kontakt og krevde å få kommentaren slettet.

«For en advokat som er avhengig av tillit for å utøve sitt yrke, er det ødeleggende for omdømmet at slike kommentarer ikke straks blir fjernet. Det er helt uforståelig at redaksjonen tillater at karakteristikken eldreraner blir liggende publisert på internett i flere døgn», skriver Helle.

Hegnar Online er tidligere felt i PFU for ikke å ha fjernet seksuelt sjikanerende omtale av Høiness i kommentarfelter til andre saker som omhandlet henne.

Les også: - Mona var snill, hyggelig og tjenestevillig

Ankesak

Etter å ha vunnet fram i PFU, valgt Høiness å gå til søksmål mot Kapital-redaktør Trygve Hegnar og redaktør i Hegnar Online Stein Ove Haugen for ikke å ha fjernet de krenkende innleggene, men hun tapte saken i Oslo tingrett i vinter. Saken er anket til Borgarting lagmannsrett, og skal opp til neste år.

Redaktør Stein Ove Haugen i Hegnar Online sier til NTB at han ikke vil kommentere den nye PFU-klagen før han har fått lest den og svart PFU.

Les også:

Anmelder Hegnar for rasisme

Hegnar hardt ut mot likestillingsombudet

Les flere nyheter