Politi-Norge samlet for å stake ut ny kurs

Politidirektør Øystein Mæland møtte pressen før møtet mellom politimestrene i landet på Radisson Blu Gardermoen torsdag ettermiddag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Les mer Lukk

Torsdag ettermiddag samlet landets politisjefer seg for å snakke om den massive kritikken fra 22. juli-kommisjonen. Det blir omorganiseringer, sier politidirektøren.

Øystein Mæland, som er den øverste sjefen for politiet her i landet, møtte pressen på vei inn til møtet med blant andre 27 politisjefer, PST-sjefen og UP-sjefen.

Politidirektøren skal blant annet gjøre det klart hva han forventer at hver politimester nå gjør i eget distrikt.

– Ja, jeg tror det blir omorganiseringer. Det er jo mye vi kan gjøre selv, men når det gjelder store strukturspørsmål, er det politiske spørsmål, sier Mæland.

Han sier Politidirektoratet for lenge siden har foreslått færre politidistrikter som ett tiltak for å bedre beredskapen.

Politimester i Nordre Buskerud politidistrikt, Sissel Hammer, ankom møtet like etter klokken 12.

- Nå er det et samlet politi som må gå samlet videre. Nå har vi fått en god rapport med gode konklusjoner, og jeg ser frem til å sitte sammen med mine kolleger og diskuterere den rapporten i dag, sier Hammer til Aftenposten.

Om to uker møter Politidirektoratet 22. juli-kommisjonens leder Alexandra Bech Gjørv for å gå igjennom rapporten.

Saken blir oppdatert

Les flere nyheter her