Bueskytteren Bård Nesteng innledet med 21.-plass

Bueskytteren Bård Nesteng endte på 21.plass på dagens bueskyting under OL i London. Les mer Lukk

Bueskytteren Bård Nesteng innledet OL med 21.-plass i fredagens rangeringsskyting. Han fikk 669 poeng. Sørkoreaneren Im Dong-hyun satte verdensrekord med 699 poeng.

- Det er nå det starter for min del, sa bueskytteren Bård Nesteng etter fredagens rangeringsskyting.

Der leverte han etter boka og til trenerapparatets tilfredsstillelse. 669 poeng ga 21.-plass.

Det betyr at han møter Hideki Kituchi fra Japan i den første duellen til uka. Nesteng visste ikke hvem motstanderen ble da NTB snakket med ham etter skytingen med buen ved Lord's Cricket Ground.

Klar for duell

– Det har uansett ikke noe å si. Da er det mann mot mann, og vinn eller forsvinn. Det spiller ingen rolle hvem jeg møter, sa 33-åringen fra Slevik.

Nesteng deltok i sitt første OL allerede i Sydney for 12 år siden. Da endte det med 30.-plass til slutt. Han håper at det skal ende høyere opp på listene denne gangen.

Det trenger ikke å bli enkelt. Nesteng er rangert som nummer 57 i verden, japaneren Kituchi nummer 26. Duellskytingen kan ikke sammenlignes med fredagens konkurranse.

– Da er to mann på arenaen, og vi skyter annenhver pil. Førstemann til 60 poeng vinner, sa Nesteng.

Jevn

Fredag skjøt alle de 64 konkurrentene samtidig, slik at vindforholdene ikke skulle være avgjørende. Konkurransen åpnet og avsluttet med oppholdsvær, men i en periode midt i kom det noen regndråper. Nesteng skjøt totalt 27 blinker, og seks av dem var innertiere. Halvveis var østfoldingen helt opp på 11.-plass.

– Det er godt å ha fått det unnagjort. Det er alltid litt ekstra nerver med i bildet, selv om det egentlig er snakk om ganske så rett-fram skyting. Jeg er fornøyd med at jeg skjøt såpass bra at resultatet ble som det ble, sa Nesteng til NTB.

59-runde

Hans beste sekspilersrunde kom i den siste før pausen. Da ble det 59 av 60 mulige poeng.

– 59-runden var en kjempeserie. Jeg hadde flere gode andre runder også, mens det også var et par jeg kunne ha forbedret. Det er veldig små marginer som avgjør og lite som skal til både den ene og den andre veien. Selv om det ble litt variasjon, klarte jeg å holde det under kontroll. Det er jeg fornøyd med.

Toppidrettssjef Jarle Aambø hadde også tatt turen til den legendariske cricketbanen for å se på Nesteng. Han angret nok ikke på at han tok ham ut.

– Det virker som om det er der de hadde håpet at han skulle ligge. Han skjøt tydelig jevnt bra. Jeg har forstått at det er noe helt annet å skyte duell, og med tanke på det som skal skje der var dette et godt utgangspunkt, mente Aambø.Sør-Korea satte verdensrekord for lag fredag, og den beste av dem, Im Dong-huyn satte individuell verdensrekord med kruttsterke 699 poeng

Følg OL i ABC Nyheter

Her er OL-programmet