Hotellangrep i Kabul over

Your browser doesn't support HTML5 video.

Hører fortsatt skudd
Taliban-angrepet mot et hotell utenfor Kabul er over, tolv timer etter at det startet, opplyser afghanske myndigheter.

Ifølge en talsmann for det afghanske innenriksdepartementet er alle Taliban-opprørerende som deltok i angrepet, drept. Det er foreløpig ikke kjent hvor mange andre som har mistet livet, men tidligere opplysninger antydet rundt ti drepte.

Afghansk politi med støtte fra NATO-soldater stormet hotellet i morgentimene. Også norske soldater bisto i aksjonen.

Les også: Taliban stanser vaksinering av 161.000 barn

– Dette er en afghanskledet operasjon, men norske soldater er rutinemessig til stede og bistår med veiledning, opplyste major og pressetalsmann i Forsvaret, Eystein Kvarving ifølge VG mens angrepet fortsatt pågikk.

Bryllupsfest

Tungt bevæpnede Taliban-soldater angrep natt til fredag lokal tid hotellet i utkanten av Kabul og tok flere titalls gisler.

Hotellet, som er populært blant utlendinger og høytstående afghanere, ligger ved Qargha-sjøen, et populært utfartssted ni kilometer vest for Kabul.

Les også: Al-Qaida ville benytte norsk journalist

Opprørere var væpnet med rakettdrevne granater, tunge og lette våpen, ifølge lederen for kriminalpolitiet i Kabul, Mohammad Zahir.

Det ble holdt bryllupsfest på hotellet da opprørerne slo til, og minst en av angriperne skal ha sprengt seg selv i lufta med sprengstoff han hadde festet til kroppen.

«Ville fester»

Ifølge en talsmann for innenriksdepartementet i Afghanistan, Sediq Sediqqi, var minst seks mennesker drept i morgentimene fredag, deriblant tre av hotellets egne sikkerhetsvakter og en politimann.

40 hotellgjester og ansatte var fredag morgen frigjort av afghanske sikkerhetsstyrker.

Les også: Terrorpoliti inn i fransk gisseldrama

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet mot hotellet, og talsmannen Zabihullah Mujahid begrunner det med at velstående afghanere og utlendinger pleier å ha «ville fester» der.

Det ligger flere hoteller, restauranter og forsamlingslokaler rundt Qargha-sjøen.

Les flere nyheter