– Tusenvis i nettprotest mot rosetoget

ALLSANG: Tusenvis av mennesker sang «Barn av regnbuen» sammen med Lillebjørn Nilsen på Youngstorget torsdag. Det falt ikke i god jord hos alle. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Ikke alle syntes øyeblikket da 40.000 mennesker sang «Barn av regnbuen» i Oslo fredag, var like flott.

Kommentarfeltene på nettavisene ble dominert av helt andre folk enn de som gikk i rosetoget, og det var mye sinne å spore, melder TV 2.

Se videoen: Her synger 40.000 til "Barn av regnbuen"

Jusstudent Magnus Forsberg ble fascinert av kontrasten og bestemte seg for å samle inn en del av kommentarene. De fleste er innhentet fra de største nettavisene VG og Dagbladet.

– Det interessante er spennet i typen kommentarer som kom etter rosetoget. Det varierer fra drøye påstander om at «Breivik elsket sitt land så mye at han var villig til å drepe 77 mennesker for å vekke oss», til ytringer som «Politikerne i Norge dreper mer enn Breivik», sier Forsberg.

Les også: - Breivik registrerte allsangen

Forsbergs uhøytidelige studie har blitt fanget opp av professor Helge Rønning ved Universitetet i Oslo. Rønning forsker på ytringsfrihet og ansvar. Han er ikke overrasket over reaksjonene.

– For en liten minoritet oppfattes et slikt rosetog veldig provoserende. Og da bruker de den tilgangen de har til sosiale medier og kommentarfelt til å uttrykke sin følelse av provokasjon og frustrasjon, sier Rønning.

Han mener dette er et problem for nettmediene og at nettmedier innbyr til ekstreme holdninger.

Les også:

40.000 sang på Youngstorget

Verden hører «Barn av regnbuen»

Les flere nyheter