Louhibi fikk hatmelding fra falsk Abid Raja

Louiza Louhibi mottok i februar Fritt Ords Honnør for sitt mot i debatten om seksualisert vold mot kvinner og for å ha imøtegått ekstreme religiøse og politiske holdninger. (Foto: Gorm Kallestad / Scanpix). Les mer Lukk

Overfallsvoldtektsofferet Louiza Louhibi har mottatt grovt sjikanerende meldinger på Facebook fra en eller flere personer som har utgitt seg for å være Venstre-politiker Abid Raja.

Det var onsdag morgen at Louhibi åpnet meldingen på Facebook. Navnet på avsenderen var Abid Raja, men det tok ikke lang tid før hun skjønte at Raja ikke kunne ha skrevet det som sto der.

– Én ting er grove meldinger, som jeg får daglig. Noe annet er å bruke en annens navn på denne måten. Dette er veldig, veldig ubehagelig, sier Louhibi til VG Nett.

Louhibi sto i fjor høst fram som overfallsvoldtektsoffer. Siden har hun kjempet mot islamsk ekstremisme.

Det var Louhibi som varslet Politiets sikkerhetstjeneste i januar om hatvideoen mot landets politiske ledelse. Hun har siden hun tok fatt på kampen mot ekstremisme, blitt kontinuerlig utsatt for grove trusler og sjikane fra ytterliggående muslimer.

Les også: Stålsett holdt appell mot ekstremisme

Raja er rystet over at hun nok en gang har blitt sjikanert, denne gang ved å bruke hans navn.

– De prøver åpenbart å ta fra henne alt motet. Tidligere har de trakassert henne under fiktive navn. Så har de skjønt at andre profilerte muslimer har slått ring rundt henne. Nå ønsker de å lure henne til å tro at vi ikke støtter henne, sier Raja.

Han mener den sterke språkbruken og den innbakte trusselen i onsdagens melding bør bli politietterforsket. Louhibi opplyser at hun skal anmelde saken, slik hun gjør hver gang hun mottar trusler.

Les flere nyheter her