Gresk munk anklaget for hvitvasking av penger

Den greske munken Ephraim er anklaget for hvitvasking av penger og holdes nå under oppsikt i klosteret. Foto: Scanpix/EPA. Les mer Lukk

En gresk munk er anklaget for hvitvasking av penger og underslag i forbindelse med en tomtehandel. Mannen er satt i husarrest i klosteret.

Abbed Ephraim ble tatt i politiets varetekt på det 1.000 år gamle klosteret, hvor ingen kvinner eller hunndyr får sette sine føtter. Søndag ble han satt i husarrest i klosteret Vatopedi i Athosfjellet, fordi de fryktet at han kom til å rømme fra halvøya.

En dommer fra den nordlige havnebyen Thessaloniki som reiste til Athosfjellet, sa at Ephraim led av både høy feber og høyt blodsukker.

Munken er anklaget for å ha vært involvert i underslag i forbindelse med en tomtehandel verdt 100 millioner euro, nesten 800 millioner kroner. Pengene skal ha kommet klosteret til gode.

Skandalen har allerede vært ødeleggende for landets tidligere konservative regjering, og tre ministre måtte gå av som følge av saken, skriver nyhetsbyrået DPA.

Les flere nyheter