Sørum-ordfører holdt på rygge ned Breivik

Før gjerningsmannen gikk om bord i MS «Thorbjørn» for å ta seg over til Utøya der han skjøt og drepte 69 mennesker den skjebnetunge fredagen i juli, holdt ordføreren i Sørum på å rygge ham overende. Foto: Berit Roald (Scanpix) Les mer Lukk

Før Anders Behring Breivik gikk om bord i båten på vei til Utøya holdt han på å bli rygget ned av ordfører Are Tomasgard (Ap) i Sørum i Akershus.

– Idet jeg rygger ut av parkeringsplassen utløses ryggsensoren i bilen min. Jeg snur meg og får øye på politimannen som oppholder seg ikke langt unna bilen. Jeg tenker: «Det skulle tatt seg ut å rygge ned en politimann her», forteller Tomasgard til Romerikes Blad.

Før ordføreren holdt på å rygge ned Breivik var han på vei bort for å snakke med «politimannen» om det som hadde skjedd i Oslo.

– Men uttrykket hans stoppet meg. Han virket ikke interessert i å snakke. Jeg synes ikke det var så rart på det tidspunktet. Jeg tenkte at han hadde en jobb som skulle utføres og at han ikke ønsket å bli forstyrret, forteller Tomasgard.

Les flere nyheter her