Vi nærmer oss 5 millioner innbyggere

Trangt om saligheten på Karl Johan 17. mai. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com. Les mer Lukk

Folketallet i Norge vokste med vel 20.000 i tredje kvartal i år. Nå er det 4.973.000 personer bosatt her i landet. Det er 65.000 flere enn for ett år siden og den nest høyeste folketilveksten noen gang.

Befolkningsstatistikken fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at folkeveksten i tredje kvartal er den nest høyeste i noe kvartal noensinne. Rekorden stammer fra tredje kvartal i fjor, da veksten var på 150 flere personer enn i samme periode i år.

Hele 70 prosent av folkeveksten skyldes økt nettoinnvandring, og polakker er den klart største gruppen av utenlandske statsborgere som har bosatt seg her i landet.

Det er til Oslo og Akershus at det kommer flest nye innbyggere, både fra utlandet og fra andre steder i landet. Til disse to fylkene kom det i tredje kvartal i år i alt 8.000 innvandrere, hvorav 5.200 til hovedstaden alene.

Les også: Sju milliarder grunner til bekymring

Oslo fikk også 10.000 nye innbyggere som kom fra andre steder i Norge, men her er nettoinnflyttingen mye mindre, ettersom nesten like mange flyttet ut fra hovedstaden. 23,4 prosent av befolkningen her i landet bor nå i Oslo og Akershus.

Tallene fra SSB viser også at fødselstallet i tredje kvartal gikk ned med 100 fødsler sammenlignet med samme kvartal i fjor. Over 16.000 barn ble født i tredje kvartal i år.

Folketallet i Nord-Norge er nå nøyaktig 470.000, noe som utgjør 9,5 prosent av folketallet i Norge.

Les flere nyheter