Hurtigruten-skip krasjet inn i lasterampe i Båtsfjord

Da hurtigruteskipet MS Nordnorge (bildet) skulle legge til kai i Båtsfjord natt til søndag, krasjet det inn i en lasterampe. Les mer Lukk

Da hurtigruteskipet MS Nordnorge skulle legge til kai i Båtsfjord natt til søndag, krasjet det inn i en lasterampe. Uhellet førte til at det ble hull i skipets skrog.

Sammenstøtet med lasterampa skjedde i 1-tida natt til søndag, skriver lokalavisa Finnmarken.

Uhellet ble umiddelbart rapportert til Sjøfartsdirektoratet som søndag fikk inspisert skipet. Selv om MS Nordnorge fikk et hull på 5 ganger 13 centimeter i skroget, fikk det klarsignal til å reise videre mot Kirkenes, der skaden skal utbedres.

Les også: MS Nordlys blir likevel ikke snudd 180 grader

Lasterampa som hurtigruteskipet krasjet inn i, stikker ut halvannen meter over kaia og tre-fire meter over vannlinjen. Den hadde stått på kaia et par uker, men er ikke merket.

– Rampen er innenfor fenderne, men i og med at skipet kom litt skjevt inn, så smalt baugen inn i stålkonstruksjonen, sier kaiarbeider Atle Nilsen til avisa.

Uhellet skjedde bare tre dager etter brannen i søsterskipet Nordlys i Ålesund, der to personer omkom.

Les flere nyheter

Vi har for tiden problem med kommentarfeltet vårt her hos ABC Nyheter. Vi jobber med å få det på plass igjen og håper på deres tålmodighet så lenge.