To menn pågrepet etter overfall og ran av kvinner i Oslo

To kvinner ble natt til torsdag overfalt i Oslo sentrum. Politiet har pågrepet to østeuropeiske menn i 20-årene.

Det første overfallet ble meldt til politiet klokken 1.44 natt til torsdag. En kvinne i begynnelsen av 20-årene var blitt overfalt og frastjålet en mobiltelefon.

– Kvinnen opplyste at en gjerningsmann hadde kommet bakfra og dratt henne ned, mens den andre ransmannen hadde kommet forfra, opplyser operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt.

Kvinnen fikk noen skrubbsår, men var ellers fysisk uskadd.

Et vitne så det som skjedde og forklarte til politiet at gjerningsmennene løp fra stedet i hver sin retning. En av mennene hadde ifølge vitnet hette på seg.

– Ni minutter senere fikk politiet en ny melding om at en kvinne var overfalt ved Slottsparken. Et vitne hadde gjort anskrik og gjerningsmennene hadde løpt vekk, opplyser Hjulstad.

Vitnet så at de to overfallsmennene hadde tatt på seg hetter da de angrep kvinnen. Vitnet fulgte kvinnen hjem, men politiet vet ikke hvem hun er og ønsker derfor at hun kontakter Oslo politidistrikt.

–39 minutter etter dette oppdaget en hundepatrulje to menn som kom løpende i stor fart fra Slottsparken. De passet til beskrivelsen til de to tidligere hendelsene, opplyser Hjulstad.

Den ene av mennene ble pågrepet umiddelbart, mens den andre stakk av. 15 minutter senere ble han sporet opp på et sted han gjemte seg, og en politihund overmannet ham.

De to pågrepne mennene som er mistenkt for å ha stått bak overfallene er i begynnelsen av 20-årene og østeuropeere, opplyser politiet.

Les flere nyheter her