Giffords tilbake til byen hvor hun ble skutt

Gabrielle Giffords publiserte forrige uke de første bildene av seg selv etter at hun nesten ble drept i et attentat i Arizona i januar. Bildet til venstre er tatt før skyteepisoden i januar. Foto: REUTERS/SCANPIX Les mer Lukk

Den amerikanske kongressrepresentanten Gabrielle Giffords reiser hjem til Tuscon i Arizona, byen hvor hun nesten drept i et attentat i januar.

– Jeg har drømt om denne turen en stund, sier Giffords' ektemann Mark Kelly i en uttalelse.

Giffords, som ble skrevet ut av sykehuset i Houston onsdag, gjør ingen store intervjuer eller offentlige opptredener i forbindelse med besøket, men skal være sammen med familien.

– Gabby har savnet Tuscon svært mye og legene hennes har sagt at det å reise hjem kan spille en viktig rolle i bedringen. Det kommer til å bli følelsesladd, sier han.

Giffords ble livstruende såret da hun ble skutt i hodet fra kloss hold under et utendørsmøte med velgerne 8. januar.

I månedene etter attentatet har hun gjennomgått intensivbehandling på et rehabiliteringssenter i Houston i Texas. Hun mistet bevegelsesevnen i høyre del av kroppen etter at en kule rev gjennom den venstre delen av hjernen hennes.

Til sammen seks mennesker ble drept da gjerningsmannen åpnet ild mot Giffords og en folkemengde utenfor et kjøpesenter i byen. Blant de drepte var en føderal dommer og en ni år gammel jente.

Les flere nyheter her