«Slaget om Østfold» endte uavgjort

Verken Amin Askars (til venstre) Fredrikstad eller Jo Nymo Matlands Sarpsborg klarte å gå seirende ut av «Slaget om Østfold». (Foto: Cathrin Olsen, SCANPIX). Les mer Lukk

Hurtigtoget Martin Wiig sendte gjestene i føringen, men en vakker utligning av Tarik Elyounoussi berget 1-1 for Fredrikstad mot Sarpsborg mandag kveld.

Fem minutter før slutt leverte FFK-spissen en vakker vending og en perfekt vipp over keeper Joachim Heier. Dermed gjorde han opp for tidligere spolerte sjanser.

– Det er bittert at vi ikke vant denne kampen. Vi hadde mange sjanser, men dessverre hadde Heier dagen i dag. Jeg følte at jeg gjorde alt riktig med headingene mine, men han stoppet dem. Da jeg fikk sjansen mot slutten, visste jeg at jeg måtte chippe over ham, sa Elyounoussi.

FFK kunne avgjort mot slutten, men kom ikke nærmere enn et stolpeskudd.

Det var knyttet stor spenning til oppgjøret mellom Østfolds to eliteserielag. Det ble en jevn og fysisk hard affære hvor vertene fra Fredrikstad kom best i gang, men ble straffet for manglende effektivitet.

– Sarpsborg hadde halvannen sjanse og scoret ett mål. Vi hadde mange sjanser, men dessverre var deres keeper banens beste. Men det er lov å ha god keeper, sa FFK-trener Tom Freddy Aune.

Mente seg snytt

Det var langt mellom sjansene i første omgang, men da den første store kom etter 39 minutter, burde det stått 1-0. Tarik Elyounoussi stakk på venstrekanten og slo inn til en ledig Alexander Ruud Tveter, men 20-åringen sleivsparket ballen fra klar scoringsposisjon.

Sarpsborg yppet seg både før og etter pause, men Martin Wiig, som for to år siden sendte FFK ned i 1. divisjon, falt i begge dueller ved to halvsjanser i første omgang. Han mente seg snytt for straffe og frispark.

– I den første situasjonen ble jeg holdt og fikk et kakk på leggen. Da er vel reglene klare. Den andre var enda klarere, og dommeren har etterpå beklaget og sat at jeg burde hatt frispark. Da burde det vel også vært rødt kort, sa Wiig.

I det 65. minutt lot han seg ikke stoppe. Et oppskriftsmessig mål ble startet av en flott stikker fra Joackim Jørgensen.

Wiig startet perfekt og parkerte FFK-stopper Raio Piiroja. Ballen traff først Lasse Staw og trillet sakte mot mål, før Sarpsborgs nummer 7 var kjapt frampå og satte den i nettet.

Elyounoussi blomstret

Etter 73 minutter fikk vertene en gedigen mulighet til å utligne. Amin Askar serverte Tarik Elyounoussi fra høyre, og spissen headet godt, men Joacim Heier fikk på mesterlig vis slått ballen til siden.

Hakket hvassere var Elyounoussi fem minutter før slutt. Etzaz Hussain slo en stikker til 23-åringen, som dro med seg ballen i en flott vending og chippet ballen elegant over Heier til 1-1.

Like etter var samme mann millimeter fra å tuppe et Askar-skudd i mål, men lyktes ikke. Laget ble uansett belønnet med ett poeng for sluttspurten og unngikk et flaut tap for de blå rivalene.

– Jeg registrerer at FFK-leiren sa de måtte vinne for å drepe Sarpsborg-spøkelset. Neste gang må de vinne enda mer, sa Sarpsborg-terner Roar Johansen etter lagets fjerde strake kamp mot FFK uten tap.

Les flere nyheter her