Svart dag for LSK og Kippe

DEPPER: Frode Kippe og Espen Søgård depper etter Kippes selvmål i Lillestrøms 0-3-tap hjemme mot Molde mandag. (Foto: Kyrre Lien, SCANPIX Les mer Lukk

Lillestrøms 1000. kamp i norsk toppserie ble et mareritt for kapteinen Frode Kippe. Han forårsaket straffesparket som ga Molde ledelsen og scoret selvmålet til 0-2 før han avsluttet med å få gult kort.

Molde vant til slutt 3-0 på Åråsen.

Frode Kippe var meget enig i at dette ikke var hans kveld, men han var veldig uenig i at det ble blåst straffespark mot ham.

– Jeg snudde meg, og han (Davy Claude Angan) løp inn i meg. Det har han prøvd på et par ganger tidligere også. Han falt lett, og dommeren falt for skuespillet. Etter min mening var dette et ekstremt billig straffespark, sa Kippe.

Selvmålet var et resultat av uheldige omstendigheter. Han gjorde et forsøk på å klarere, men det gikk galt. Det gule kortet hadde han ikke så mye å si på.

– Noen dommere dømmer for slike ting, andre gjør det ikke, sa en skuffet LSK-kaptein, som mente at laget hans falt sammen etter selvmålet og skapte lite etter det.

LSK-trener Henning Berg mente at Molde er det beste laget hans lag har møtt i år.

Les også: Sørum ydmyket Rosenborg

Stor forskjell

– Det var stor forskjell på lagene. Vi møtte et langt bedre lag, og jeg er skuffet over vårt eget spill, sa Berg.

Han ville ikke snakke om dommeren. – Det får andre gjøre, sa han.

Bergs stramme ansiktsmaske sto i sterk kontrast til en smørblid Ole Gunnar Solskjær, som mente at Molde endelig fikk uttelling for godt spill.

– Vi har spilt godt tidligere i sesongen også, men ikke fått uttelling. Nå hadde vi marginene på vår side. 3-0 på Åråsen er et sterkt resultat, og jeg er meget fornøyd med at vi holdt nullen for første gang denne sesongen. Forsvaret spilte meget godt, og Espen (Bugge Pettersen) var veldig god, sa Solskjær.

– Laget blir bedre og bedre for hver uke og jeg regner med at vi skal kunne kjempe i toppen. Nå har vi fått luket bort de feilene vi tidligere har gjort i forsvaret, og nå ser det bra ut. Jeg er kjempefornøyd med hva spillerne presterer på trening, og nå fikk vi det ut i en kamp også, sa Solskjær.

Best på banen

Også banens dominerende spiller, Magne Hoseth, berømmet forsvaret.

– Vi er et lag som er flinke med ballen. Lillestrøm slet med å få tak i ballen, og jeg vet selv hvor frustrerende det kan være når man ligger under. 3-0 på Åråsen er et sterkt resultat, men vi må nullstille til neste kamp torsdag, sa han.

For Ole Gunnar Solskjær ble bortseieren med 3-0 hans største triumf siden han overtok jobben som hovedtrener for Molde. Han fikk se Hoseth dominere midtbanen og kan rolig feire 17. mai i forvissning om at han er på riktig vei.

Hoseth scoret også på straffesparket som brakte Molde i føringen. Innbytteren Mattias Moström sørget for spikeren i kista i det 70. minutt.

Lillestrøm har hatt en merkelig sesong. Ingen klubb svinger det så mye av som «Kanarifuglene». De åpnet med 7-0 borte mot Stabæk for så å tape hjemme 1-4 for Brann. Etter uavgjort i Fredrikstad, i Trondheim og mot Vålerenga, ble det 5-0 mot Haugesund før det kom et nytt stort hjemmetap, 0-3 for Molde.

Molde var det klart beste laget. Forsvaret temmet Lillestrøms hyperfarlige angrepsduo, Anthony Ujah og Bjørn Bermann Sigurdarsson, og trillet til tider ball i hatt med hjemmelaget.

Les flere nyheter