Kamerater voldtok kvinne etter tur – fikk fem års fengsel

To menn på 26 og 39 år er i Gulating lagmannsrett dømt til fem års fengsel for å ha voldtatt en kvinne på en byggeplass i Sandnes.

Lagmannsretten skjerpet straffen fra tingretten hvor mennene fikk fire år og tre måneders fengsel, skriver nettutgaven til Stavanger Aftenblad.

Voldtekten skjedde i et lokale som var under oppussing i Sandnes sentrum 29. juni i fjor. Etter en kveld på byen ble kvinnen med en kamerat av de to mennene hjem. Inne i bygningen ble hun senere voldtatt etter tur av de to kameratene.

Ventet på tur

Vitner har forklart at mennene oppholdt seg sammen i etasjen hvor overgrepene fant sted.

– Det kan derfor ikke være tvilsomt at de begge visste om hva den annen foretok seg og at de ventet på tur for å komme til, heter det i dommen.

Retten mener derfor mennene styrket hverandres beslutning om å forgripe seg på kvinnen. Det anses som straffeskjerpende.

Begge de tiltalte har hele tiden nektet straffskyld. 39-åringen nektet først for å ha hatt sex med kvinnen, men etter at politiet fant DNA-materialet hans på klærne hennes, endret han sin forklaring. Han påsto da at samleie hadde vært frivillig.

26-åringen innrømmet å ha hatt sex med kvinnen, men sa hun hadde vært med på det. Også hans DNA ble funnet på kvinnens klær.

Utnyttet i sårbar situasjon

Lagmannsretten mener mennene utnyttet kvinnens beruselse og hjelpeløshet. Kvinnen befant seg i en risikofylt situasjon, ettersom hun var beruset, og hadde fulgt med en mann til et ukjent sted midt på natten.

– Det skal likevel vektlegges som en skjerpende omstendighet at de tiltalte utnyttet hennes hjelpeløshet ved å forgripe seg på henne, heter det i lagmannsrettens dom.

I tillegg til fengselsstraff er mennene dømt til å betale kvinnen 100.000 kroner hver i oppreisning.

Les flere nyheter her