Oppskriftsmessig NM-gull for Larvik

Larviks Heidi Løke scorer under NM-finalen i håndball for kvinner mellom Larvik og Vipers Kristiansand i Oslo Spektrum torsdag. Foto: Aleksander Andersen (Scanpix) Les mer Lukk

Larvik slurvet lenge, men var totalt suverene da det gjaldt og feide over slitne Vipers Kristiansand-jenter med 31-18 i NM-finalen torsdag.

Larvik var skyhøye favoritter før finalen mot Vipers Kristiansand. Kanskje ikke så rart for et lag som har vært i ni NM-finaler på rad og knapt har tapt en kamp i Norge i den samme perioden.

Men det var ikke dermed sagt at gullfavorittene skulle kjøre over Vipers fra start i Oslo Spektrum torsdag. Tente sørlandsjenter gikk rett i angrep, og etter fire minutter sto det 3-1 til de rosakledde outsiderne.

Larvik hentet riktig nok ledelsen inn fort og tok kontroll over kampen. Det holdt til 16-10 til pause, men det var likevel noe ruskete over maskineriet til Karl Erik Bøhns stjernelag.

Rykket fra

Annen omgang startet som den første med Vipers-scoring da Ingunn Birkeland gjorde 11-16. Men så kom Larviks taktomslag, og trener Bøhn fikk se jentene rulle over stakkars Vipers.

Sju baller smalt inn bak målvakt Hannah Marie Zimmergren før Vipers klarte å redusere. Da sto det allerede 12-23, og kampen var i realiteten over. Som vanlig var kraftstreken Heidi Løke toneangivende for Larvik, og hun ble toppscorer med åtte mål.

Hammersengs første

Med 31-18-seier kunne Larvik innkassere sitt tredje NM-gull på rad. Byåsen var siste lag som klarte å tukte hvittrøyene i 2007, men de tapte 24-33 i årets semifinalemøte mellom lagene.

Landslagskaptein og storskytter Gro Hammerseng så cupfinalen fra tribuneplass. Hun har skadet akillesen og kunne ikke spille. Torsdagen ble likevel gledelig for Hammerseng. NM-gullet ble hennes første noensinne med et klubblag. (©NTB)