Frykter bombemistenkt kvinne er et offer

Jemens president Ali Abdullah Saleh advarte mot at andre land skal komme til Jemen for å jakte på al-Qaida, under en pressekonferanse i Sana lørdag. Kort tid etter ble en kvinne pågrepet mistenkt for å være innblandet i de to pakkebombene som fredag ble oppdaget i Dubai og Storbritannia. Foto: REUTERS / Khaled Abdullah / SCANPIX Les mer Lukk

Forsvarsadvokaten til kvinnen som jemenittiske sikkerhetsstyrker har arrestert mistenkt for å ha sendt pakker med eksplosiver til USA, frykter at hun er et offer i saken.

Forsvarsadvokaten til kvinnen sier hun ble arrestert sammen med sin mor.

– Jeg frykter at hun er et offer, siden det ikke henger på greip at en person som skulle uføre en slik operasjon ville legge igjen et bilde av ID-kortet sitt og telefonnummeret, sier Abdel Rahman Burman til Reuters.

Den unge kvinnen ble lørdag arrestert i hovedstaden Sana. Hun skal ha blitt oppsporet via et telefonnummer hun skal ha oppgitt til et fraktselskap, sier en offentlig tjenestemann ifølge Reuters.

Les også: - Bomben skulle gå av i flyet

Vil fortsette kampen mot terror

Ifølge AFP bekrefter også forsvarsdepartementet i Jemen at en person som er mistenkt for å ha sendt pakkene som inneholdt sprengstoff, er arrestert.

Arrestasjonen skjedde like etter at Jemens president Ali Abdullah Saleh sa på en pressekonferanse at sikkerhetsstyrker hadde omringet huset til en ung kvinne mistenkt for være innblandet i saken.

– Jemen er fast bestemt på å fortsette kampen mot terror og al-Qaida. Men vi vil ikke at noen skal blande seg i Jemens anliggender ved å jage al-Qaida, sa Saleh.

- Skulle gå av i flyet

Britiske myndigheter og politimyndighetene i Dubai bekreftet lørdag at to pakker som ble oppdaget i henholdsvis East Midlands-flyplass og Dubai fredag, inneholdt bomber.

Bombene var laget for å gå av i flyet, sier Storbritannias statsminister David Cameron.

– Vi tror innretningen var laget for å detoneres i flyet, sa Cameron til BBC lørdag.

– Vi kan ikke være sikre på når det var meningen at det skulle skje. Vi har foreløpig ingen bevis for at det skulle skje over britisk jord, men vi kan ikke utelukke dette, sa statsministeren.