Start hadde Viking i kne

Selvmål av Starts Clarence Goodson setter ballen bak Kenneth Høie og dermed utligning til 1-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Start pa° Viking stadion. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Les mer Lukk

Start holdt liv i medaljehåpet etter 2-2 i Stavanger, og sørget samtidig for at Viking spilte uavgjort for tredje kamp på rad.

En svært underholdende kamp til tross: Et rustent Viking-lag må bare innse at presisjonen ikke var god nok. Start-spillerne kunne reise hjem til Kristiansand med hodet hevet etter en kamp der de både var heldige og dyktige.

– Dette var en merkelig og innholdsrik kamp som ikke er lett å oppsummere. Spillerne mine hentet hjem et poeng på en dårlig dag, og det skal vi være fornøyd med, sa Start-trener Knut Tørum.

Hans Viking-kollega Åge Hareide marsjerte rett i garderoben og ville ikke uttale seg. Det gjorde imidlertid den hjemvendte helten Erik Nevland.

– Vi vant ikke fordi Start har en god keeper og fordi vi var både udyktige og uheldige. Uavgjort er ufortjent, men fortsetter vi det spillet vi viste i dag, kommer vi til å ta mange poeng framover, sa Nevland.

Få foran mål

Viking skapte mange farlige situasjoner, men det var som oftest få folk foran mål. I det 33. minutt skjedde det nok en gang. Vidar Nisja slo glimrende inn etter et kjapt innkast, og foran mål var det ingen Viking-spillere. Derimot befant det seg tilstrekkelig mange Start-spillere til at det harde innlegget gikk i mål via brystet til en ulykkelig Clarence Goodson.

Start lot seg ikke affisere og gikk få minutter senere i angrep. På bakerste stolpe sto en velplassert Mads Stokkelien og dundret inn utligningen på hel volley.

I siste ordinære spilleminutt før pause fikk Viking frispark like utenfor Starts 16-meter, og bare en feberredning fra Kenneth Høie hindret André Danielsen fra å score på en retur.

Ny tenning

Start gikk meget offensivt til verks etter hvilen, men stanget mot Viking-forsvaret. I andre ende av banen fikk Viking annullert et mål etter at dommeren blåste et forsinket frispark.

I fortsettelsen dominerte Viking kraftig, men en meget opplagt Kenneth Høie hindret vertene fra å ta ledelsen. Også midtforsvaret til Start skal ha honnør for tett markering.

Kollegene i Viking-forsvaret har noe å lære der, noe som ble bevist da Start kom på kontring i det 68. minutt og Espen Børufsen prikket inn en ganske ufortjent ledelse. Samtidig fikk Start vist fram det Viking manglet i de avgjørende øyeblikkene: Presisjon.

Kort tid etter fikk Viking endelig uttelling for det massive presset mot Start. Erik Nevland styrte innlegget fra Tommy Høiland i nota, og løp rett i mål for å hente ballen til avspark igjen. Kampen ebbet likevel ut med to mål til begge lag. (©NTB)