To VG-journalister arrestert i New York

De to norske VG-journalistene tok bilder utenfor eiendommen Astor Estate, hvor Chelsea Clinton (t.h.) skal gifte seg. (Foto: AP Photo/Haraz N. Ghanbari) Les mer Lukk

To norske VG-journalister ble arrestert og bøtelagt av amerikansk politi da de tok bilder av eiendommen hvor Chelsea Clinton skal gifte seg.

De to er anklaget for å ha trengt seg inn på annens eiendom, etter at de tok bilder utenfor eiendommen Astor Estate, ifølge nyhetsbyrået AP.

Eiendommen ligger i den lille byen Rhinebeck, rundt 14 kilometer nord for New York, og er stedet hvor Chelsea Clinton, datteren til USAs utenriksminister Hillary Rodham Clinton og ekspresident Bill Clinton, ifølge flere medier skal gifte seg med finansforloveden Marc Mezvinsky neste lørdag.

Vaktholdet rundt eiendommen er massivt i forkant av bryllupet.

I New York straffes eiendomskrenkelse med opptil 15 dager i fengsel og bøter opptil 250 dollar, og VG-teamet må nå forberede seg på en saftig bot.

VG mener selv at reportasjeteamet deres ikke gjorde noe galt. Ifølge nyhetsredaktør Helje Solberg var de to journalistene ikke inne på eiendommen.

– Vi visste ikke at det ikke var lov å ta bilder av inngangen til stedet, sier hun til AP, og legger til at Clinton-bryllupet har offentlig interesse.

Ifølge Solberg vil VG betale boten, selv om de anser den som en overreaksjon. (©NTB)