Høyre igjen størst i meningsmåling

Høyre har hatt en nær 10 prosentpoengs framgang fra valget, ifølge målingene. (Foto: Marit Hommedal / SCANPIX) Les mer Lukk

Erna Solberg fortsetter framgangen i oppslutning. For andre gang i sommer er Høyre største parti på meningsmålingene, denne gang på NRK-målingen for juli.

I meningsmålingen, som er utført av NORSTAT for NRK, har partiet en oppslutning på 27,1 prosent. Arbeiderpartiet er så vidt passert på 26,8 prosent.

Partiet kan dermed glede seg over en nær 10 prosentpoengs framgang fra valget. Også i TV2s måling i sommer hadde partiet passert Jens Stoltenbergs parti, og flere andre målinger har vist borgerlig flertall.

– Jeg tror at velgerne er litt lei av at den rødgrønne regjeringen ikke tar tak i de store utfordringene innen skole, helse og samferdsel. Samtidig presenterer Høyre sine løsninger, og vi har våre alternativer, sier Høyre-nestleder Jan Tore Sanner i en kommentar.

Han mener også at Erna Solberg nå i større grad framstår som en autoritet på borgerlig side.

Arbeiderpartiet går ned 8,6 prosentpoeng sammenlignet med valget 2009. Frp er tredje størst, med 23,5 prosents oppslutning. Deretter følger Sp (5,8 prosent), KrF (5,2 prosent), SV (4,2 prosent), Venstre (3,7 prosent), Rødt (2 prosent) og andre partier (1,6 prosent). (©NTB)