Stjålen tiger funnet i Canada

En tiger og to kameler var på vei fra Nova Scotia og hjem til dyrehagen sin i Ontario da de ble stjålet fra en parkeringsplass utenfor Montreal fredag. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Quebec Police / Scanpix. Les mer Lukk

Tigeren Jonas og de to kamelene Shawn og Todd som ble stjålet før helgen, har kommet til rette, opplyser canadisk politi.

Dyrene er i god behold og har trolig fått både mat og vann.

– Det ser ut til at tyvene har tatt seg godt av dem, sier en polititalsmann.

De tre dyrene var på vei fra Nova Scotia og hjem til dyrehagen sin i Ontario da de ble stjålet fra en parkeringsplass utenfor Montreal fredag.

Tyvene stjal lastebilen med Jonas, Shawn og Todd mens sjåføren på dyretransporten tok en pause.

Stor leteaksjon

En storstilt leteaksjon ble iverksatt, og ledelsen ved dyreparken var svært bekymret for dyrenes velferd ettersom de fryktet at de kunne bli alvorlig syke dersom de ble stående lenge i en varm lastebil uten mat og vann.

Natt til tirsdag ble trekkvognen funnet, men vognene var fortsatt borte.

Flere hundre politifolk lette etter dyrene i skogholt, låver og skjul. Anonyme tips førte til at vognene, med dyrene inni, til slutt ble funnet.

Sjokk

Politiet tror tyvene egentlig var ute etter selve vognene. De er laget av aluminium, som er verdifullt skrapmetall, og tyvene fikk seg trolig et sjokk da de skjønte hva lasten var.

Da dyrene forsvant uttalte dyrhagedirektør Michael Hackenberger til TV-stasjonen CTV at kamelene er «skikkelige gentlemen». Men han advarte tyvene om at selv om Jonas kan virke snill og grei, så er han fortsatt en tiger.