Mener «lommemannen» må kastreres

Frps justispolitiker Hans Frode Asmyh mener Lommemannen må blikjemisk kastrert. Her ser du en rettstegning fra saken mot den såkalte lommemannen i Follo tingrett.Ill.: Pablo Castro / Scanpix Tegning: Pablo Castro / Scanpix Les mer Lukk

<p– Når dom er avsagt, må «lommemannen» bli kjemisk kastrert, mener Frps justispolitiker Hans Frode Asmyhr.</p

Gjennom medisiner som kan gis som tabletter eller sprøyter, skal kjemisk kastrering redusere det mannlige kjønnshormonet testosteron, og dermed også seksualdriften.

– Siden vi ikke har livstidsdom i Norge, er dette et alternativ som presser seg fram. I valget mellom pedofiles rett til et sexliv og bruken av kjemisk kastrering har jeg ingen problemer med å velge, sier Asmyr til VG.

Han er medlem av justiskomiteen på Stortinget. Der vil Frp fremme lovforslag der pålegg om kjemisk kastrering kan bli en del av dommen i overgrepssaker. Partiet tror ikke det er mulig å bli kurert for pedofili, uten at man tar i bruk kastrering.

Forsvareren til 57-åringen som er tiltalt i lommemannsaken, Gunhild Lærum, sier til avisen at forslaget vil være det samme som å ta fra et menneske menneskeverdet, muligheten til å gjennomføre terapi og mulighetene til å få et godt liv. (©NTB)