– Splittelse mellom French og Moland

Joshua French og Tjostolv Moland i retten i Kisangani da ankesaken deres ble innledet 13. oktober. Moland skal nå ha flyttet til egen celle etter en krangel med French. Foto: Tore Meek / Scanpix Les mer Lukk

<pTjostolv Moland har flyttet til egen celle etter det som skal ha vært en krangel med Joshua French. Samtidig er Molands helsetilstand forverret.</p

Da NTB besøkte sentralfengselet i Kisangani tirsdag morgen, var Joshua French alene på cella. French og Moland har delt celle siden de ble pågrepet i mai, men nå har altså Moland flyttet ut.

Ifølge VG Nett er bakgrunnen for at Moland har byttet celle, en alvorlig krangel mellom de to nordmennene.

Moland har slitt med helsen etter at han fikk malaria i fengselet. Tirsdag var tilstanden hans så alvorlig at UDs representant i Kisangani, Fred Rasmussen, satt i et møte for å finne ut hva man nå skal foreta seg.

Overfor NTB bekrefter Rasmussen opplysningene om Molands helsetilstand, men ønsker ikke gi ytterligere kommentarer før møtet er avsluttet.

Onsdag fortsetter ankesaken mot Moland og French ved militærdomstolen i Kisangani. Advokat Morten Furuholmen, som bistår de to nordmennenes kongolesiske advokat under ankesaken, har lenge ønsket at Moland skal forklare seg først.

NTB kjenner til at den planen nå trolig blir forkastet og at French skal avgi forklaring først av de to. (©NTB)