Drama da Molde sikret seg cupfinale

6-3: Moldes Pape Pate Diouf og Mame Biram Diouf (t.h.) kjemper om ballen i duell med Andreas Nordvik (foran) under semifinalen i NM i fotball mellom Molde og Vålerenga på Aker Stadion i Molde onsdag kveld. (Foto: Scanpix)  Les mer Lukk

<p– Nå skal vi til Oslo og vinne cupfinalen, sa en henrykt Molde-trener Kjell Jonevret etter å ha sikret billetten med 6-3 over Vålerenga.</p

Molde – Vålerenga 6-3 (0-1) e.o.

En liten tåre hadde Molde-treneren i øyekroken etter at Molde snudde kampen og til slutt sikret seieren.

Ekstraomganger måtte til, for det sto 2-2 ved ordinær tid i en kampen som inneholdt alt som tenkes kan av dramatikk i en semifinale. Avgjørende for kampen ble det røde kortet Vålerengas Andreas Nordvik pådro seg 77 minutter ut i kampen for å ha dyttet Mame Biram Diouf over ende inne i feltet. Dermed ble det også straffe, som Magne Hoseth satte i mål.

– Andreas opplevde at han fikk et slag i forkant av situasjonen og mistet dessverre hodet. Om han ble slått eller ikke, vet ikke jeg. Uansett skal han ikke dytte en motspiller over ende på den måten, sa Vålerenga-trener Martin Andresen etter kampen.

Fram til dette skjedde hadde nemlig Vålerenga kampen i sin hule hånd. Selv om Molde var spillemessig på høyde, var det Vålerenga som ledet 1-0. Molde slet med å få uttelling på sjansene sine. Muligheten kom med det røde kortet til Nordvik, som ga utligning og samtidig ga Molde den fordelen at de kom i overtall.

Vålerenga ga seg på ingen måte, og innbytter Mohammed Abdellaoue stusset Vålerenga opp i ledelse igjen før Molde utlignet nok en gang minuttet etter. 2-2 ble resultatet etter ordinær tid.

Handikap

Vålerenga stilte med et kjempehandikap i ekstraomgangene, og det endte med 6-3 seier til Molde etter at Pape Diouf scoret ett, Makthar Thioune to og til slutt Mattias Mostrøm ett. Vålerenga-spillerne var fullstendig utslitte på slutten. Likevel kjempet de, og spesielt Harmeet Singh og Mohammed Abdellaoue, som løver så lenge det var håp.

Singh, som var Vålerengas beste, så lenge ut til å bli matchvinner med sin praktscoring i første omgang. Han ville ikke fått spille cupfinalen ettersom han pådro seg et gult kort.

Moldes Magne Hoseth sa etter kampen at han fryder seg over at han nå skal til cupfinalen med Molde.

– Jeg er takknemlig for alt denne klubben har gitt meg. Nå føler jeg at vi virkelig har vunnet noe, sa Hoseth.

Et vendepunkt

Hoseth mener at det røde kortet til VIFs Andreas Nordvik og straffen Molde fikk 77 minutter ut i kampen ble et absolutt vendepunkt.

Moldes venstreback Knut Olav Rindarøy var umulig å overliste i denne kampen og var også god offensiv. Han sto igjen som banens beste, sammen med Makthar Thioune som ser ut til å være på vei tilbake til gamle takter. Også Pape Pate Diouf kom til mange sjanser og scoret to mål, mens den tredje senegaleseren – den kommende Manchester United-spilleren Mame Biram Diouf – var nokså anonym helt til han ble involvert i den avgjørende situasjonen i det 77. minutt.

– Dette betyr mye for alle i hele byen. Nå blir flere tusen med oss til hovedstaden. Det skal bli punktum for en fantastisk sesong for Molde Fotballklubb, sa Kjell Jonevret. (©NTB)