Klitsjko forsvarte titlene

Vladimir Klitsjko (til v.) forsvarte tungvektstitlene sine i boksing ved å stoppe Ruslan Tsjagajev i Gelsenkirchen lørdag. (Foto: Wolfgang Rattay, SCANPIX/Reuters) Les mer Lukk

<pVladimir Klitsjko forsvarte sine VM-titler i tungvektsboksing ved å stoppe Ruslan Tsjagajev i 10. runde lørdag.</p

Klitsjko ble utropt til vinner på teknisk knockout foran 60.000 tilskuere i storstuen til fotballklubben Schalke.

Tsjagajev prøvde å få publikum på sin side ved å entre ringen i Schalke-trøye, men intet nyttet mot 15 centimeter høyere Klitsjko. Ukraineren styrte kampen helt fra start og utnyttet sin overlegne rekkevidde til å holde utfordreren på avstand.

Allerede i annen runde måtte Tsjagajev i gulvet etter en høyre-venstre-kombinasjon. Tsjagajev reiste seg, men var ikke lenger like bevegelig som i begynnelsen. Klitsjko plukket poeng etter poeng, og etter hvert pådro Tsjagajev seg også et kutt. Til sist ga han opp.

Klitsjko forsvarte dermed WBO-, IBF- og IBO-titlene sine. Seieren var hans 53. på 56 proffkamper.

30-årige Tsjagajev fra Usbekistan fikk sitt første tap i den 26. proffkampen. Hans WBA-tittel var ikke på spill. Få timer før kampen avgjorde WBA at kampen likevel ikke skulle gjelde deres tittel. Forbundet regner både Tsjagajev og russiske Nikolaj Valujev som mester.

Tsjagajev og Valujev skulle møttes i Helsingfors forrige måned, men finske leger stoppet kampen fordi Tsjagajev er bærer av hepatitt B-viruset.

Lørdagens publikum var det største på en boksekamp i Tyskland på 70 år. I 1939 samlet Max Schmeling 70.000 tilskuere til en kamp. I 1934 så hele 102.000 mennesker en annen av Schmelings kamper. (©NTB)