Lyn Oslo ber om betalingsstans

Lyn Oslo står overfor den kanskje vanskeligste økonomiske situasjonen noensinne. Klubben ber kreditorene om betalingsstans for all gjeld klubben har pådratt seg, og direktør Erik Langerud sier at de må frigjøre rundt 25 millioner kroner for å få arbeidsro i sesongen. FOTO: Scanpix Les mer Lukk

<pLyn Oslo ber kreditorene om betalingsstans for all gjeld klubben har pådratt seg. I tillegg vil klubben redusere lønnen med 10 prosent.</p

I en pressemelding opplyser klubben at den står overfor den kanskje vanskeligste økonomiske situasjonen noensinne. Derfor ber klubben om betalingsstans.

Lyn-ledelsen opplyser at den prøver å forhandle seg fram til en løsning med kreditorene. Klubbdirektør Erik Langerud vil ikke sette dagens situasjon opp mot tidligere problemer i klubben.

– Jeg har opplevd mye i mine to år i Lyn, og jeg har lært meg å ikke utelukke noe som helst. Vi må forberede oss på alt, sier han til NTB.

Langerud sier at klubben må frigjøre rundt 25 millioner kroner for å få arbeidsro ut sesongen. Det kan skje gjennom spillersalg, redusering av utgifter, ny aksjekapital og å skape nye inntekter.

– Et godt spillersalg hadde smakt godt nå. Vi har ikke noe mer å gå på. Det er fire ansatte i administrasjonen, pluss to som er leid inn. Vi er langt under det vi trenger, sier Langerud.

Klubben informerte torsdag spillerne og de øvrige ansatte om at klubben jobber for å redusere lønnen i klubben med 10 prosent. Klubben opplyser at prosessen med spillerutvalget er god.

I tillegg vil klubben også gjennomføre andre tiltak og prosesser for å sikre klubbens videre drift. (©NTB)