Seilfly kolliderte i lufta

Illustrasjonsfoto: Wikipedia
<pTo seilfly kollidert i lufta over Starmoen i Elverum søndag. Begge pilotene hoppet ut i fallskjerm.</p

Kollisjonen skjedde i forbindelse med en formasjonsflyging under med NM i seilflyging.

- To av flyene berørte hverandre i bevegelse. Pilotene oppfattet situasjonen som farlig, og hoppet ut i fallskjerm, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, Henning Olsen, til NTB.

Pilotene er en svensk mann i 60-årene og en ungdom fra Norge. Etter en trygg landing i skogen ble begge kjørt til legevakten i Elverum med mindre skader.

- Det er ganske utrolig at det gikk så bra som det gikk, sier Olsen.Flyene ble først funnet søndag kveld og lå 8 kilometer i sørlig retning fra Sørskogbygda på riksvei 25 østover mot Elverum fra Trysil. Politiet kan ennå ikke si noe om tilstanden til disse.

- Vi kunne nesten kjøre helt fram til hvor flyene lå, sier Olsen.Daglig leder ved Starmoen seilflysenter, John Eirik Laupsa, vil ikke uttale seg om årsaken til ulykken.

- Det var 28 fly som var i ferd med å ta opp høyde. Da kom to fly borti hverandre. Pilotene kom seg ut av de ikke styrbare flyene og løste ut sine fallskjermer. Dette er inntrent og obligatorisk reaksjon, sier Laupsa til NRK.

Laupsa sier at en slik ulykke aldri før har skjedd i Norge.Konkurransen i forbindelse med NM ble avblåst etter ulykken, men fortsetter mandag.