Hushovd på topp i prolog

Nå venter tre fjell-etapper på nordmannen. Foto: Gustau Nacarino/Reuters/Scanpix. Les mer Lukk

<pHan sykler dermed i ledertrøya på tirsdagens etappe som er en fjell-etappe.</p

Norsk sykkelsport er i vinden som aldri før. Thor Hushovd vant mandagens prolog i Volta a Catalunya.

Nordmannen var best over 3,6 kilometer. Han sykler dermed i ledertrøya på tirsdagens etappe. Der skal rytterne gjennom 163,1 kilometer fra Girona til Roses.

Hushovd vant samme prolog i fjor. De neste dagene venter tre etapper med fjell, før det blir lettere terreng siste halvdel av rittet.

– Dette er jo et fint løp å bygge formen i. Det er flott og vamrt vær, og jeg misunner ikke de som sliter i dårlig vær i Italia, sa Hushovd til NTB.

I fjor vant han to etapper i dette tradisjonsrike etapperittet. Bare Tour de France og Giro d’Italia er eldre av etapperittene. I år kjøres Volta a Catalunya for 89. gang.

– Målet var i vinne en etappe, men det hadde vært morsomt å få prøvd å vinne en massespurt også for jeg har mange gode spurtopptrekkere med meg, sa den norske spurtkanonen.

Edvald Boasson Hagen vant lørdag sin første etappe i Giro d’Italia. Dermed er norske ryttere på topp på flere hold.

Alejandro Valverde (Spania) og Greg Henderson (New Zealand) endte nærmest Hushovd mandag.

Den norske spurtkanonen viste flott form. Hushovds store mål denne sesongen er Tour de France i juli. Der går han for nye etappeseirer.

Rittet Volta a Catalunya som avsluttes søndag er en viktig konkurranse i oppkjøringen til den franske styrkeprøven seinere i sommer. (©NTB)