Finanskrisen flyttet barnetoget i Asker

Kronprinsfamilien hilste Askers barnetog fra hovedporten på Skaugum 17. mai, før turen gikk til Slottet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Les mer Lukk

<pKronprinsfamilien måtte stå i hovedporten og ikke i borggården da de hilste Askers barnetog 17. mai. Grunnen er finanskrisen.</p

Asker (NTB-Wibecke Lie): Hovedbygningen på Skaugum er nemlig et av prosjektene som er tildelt krisemidler fra regjeringen til utbedring og rehabilitering, og dermed var det ikke mulig for barnetoget å passere på tradisjonelt vis.

Været viste seg imidlertid fra en helt annen side enn i fjor, da kronprinsfamilien hilste toget i snøvær. I år var det strålende sol.

Askerbunader

Prinsesse Ingrid Alexandra stilte i ny askerbunad i anledning dagen. Den fikk hun ny til femårsdagen i januar. Drakten hennes er en sommerutgave av samme type som dronning Sonja og prinsesse Märtha Louise brukte da de bodde på Skaugum. Så i år var hele familien med unntak av Marius iført askerbunader da de hilste barnetoget. Men flaggene så det ut til at barna hadde glemt.

Etter en stund ble lilleprisen Sverre Magnus trøtt og tok en hvil på pappas arm, mens storesøster Ingrid sto pent mellom foreldrene.

Og femåringen Ingrid har nok øvd godt i barnehagen, for da «Ja, vi elsker» ble spilt, sang hun med av full hals.

Marius gikk med skolen

Storebror Marius sto sammen med kronprinsfamilien til Jansløkka skole passerte. Da sluttet han seg til klassen sin og gikk videre i toget med den.

Klokken 9 ble de to minste barna tatt hånd om av barnepiken og kjørt opp til hovedbygningen for å skifte. Så dro alle til Slottet, der tre timers hilsing til barnetoget i Oslo ventet. Det er imidlertid bare Ingrid Alexandra som står sammen med foreldre og besteforeldre på balkongen. (©NTB)