Lærer siktet for drap på handikappet mor

SIKTET: En mann i 30-årene er pågrepet og siktet etter at hans mor ble funnet drept i huset i Son hvor de bodde. (Foto: Lise Åserud / SCANPIX) Les mer Lukk

<pMannen i 30-årene som ringte politiet og fortalte at han hadde tatt livet av moren, jobber som lærer på en barneskole.</p

Kvinnen i slutten av 50-årene ble onsdag ettermiddag funnet drept på soverommet i boligen i Store Brevik i Son, der hun bodde sammen med sønnen.

– Mannen som nå er siktet, ringte politiet i 13-tiden og fortalte at han hadde tatt livet av sin mor. Da politiet kom til stedet der både kvinnen og sønnen bor, fant vi mannen sittende på trappen og moren innenfor. Hun var død, sier Vestby-lensmann John-Erik Veseth til NTB.

Naboer trøstet hverandre ved drapsstedet. (Foto: Scanpix)

Mannen har også sagt til politiet at han drepte moren like før han ringte politiet.

– Han ble pågrepet uten dramatikk, sier politiets innsatsleder Ronny Samuelsen.

Åsted underbygger

Hva som kan være motiv for drapet, er det foreløpig for tidlig å mene noe om, ifølge politiet.

– Funn på åstedet underbygger mannens forklaring om at han har tatt livet av sin mor. Men det gjenstår både tekniske undersøkelser og taktisk etterforskning før vi kan si noe mer om omstendighetene rundt drapet, sier Veseth.

Han ville heller ikke opplyse om eventuelt funn av drapsvåpen eller andre detaljer fra åstedet.

Lærer på barneskole

Mannen som er siktet for drapet er, ifølge Østlandets Blad, lærer ved en barne- og ungdomsskole i Vestby kommune.

Rektoren ved den aktuelle skolen har foreløpig ikke villet kommentere saken.

Espen Andersen som er far til tvillinger på 14 år, forteller til lokalavisen at den siktede var lærer for ungene.

– Jeg har snakket mest med sønnen min. Han synes dette er merkelige greier. Læreren har vært hyggelig på skolen, sier sønnen min, sier Andersen.

Mannen er i dag også en av sjefene for den norske versjonen av det brukerstyrte nettleksikonet Wikipedia. Han har også hatt flere lederverv i den katolske kirken i Norge, skriver Dagbladet.no.

Tilbaketrukket

Naboer som NTB snakket med onsdag ettermiddag, forteller at kvinnen var handikappet og at hun levde et rolig og tilbaketrukket liv.

– Jeg har ikke sett henne på mange år, sier en av de aller nærmeste naboene til NTB.

Naboene forteller også at de aldri har merket noe til konflikter eller uoverensstemmelser mellom den drepte kvinnen og hennes sønn. (©NTB)