Nannskog-trippel reddet Stabæk

ÅPNET KONTOEN MED ET BRAK: Daniel Nannskog sto uten scoring på de to første kampene i årets eliteserie. Mot Odd løsnet det - med brask og bram. Med tre mål i annen omgang berget han ett poeng for Stabæk.(Foto: Scanpix)  Les mer Lukk

<pFørst rundspilt og utklasset av Odd Grenland. Så gjorde redningsmann Daniel Nannskog (34) det svensken kan best for Stabæk: Score mål i bøtter og spann.</p

Kampstart 20.00: Rosenborg–Brann

Stabæk ble til tider rundspilt på eget kunstgress av Odd Grenland, men reddet i land 3-3. Et hat trick av Nannskog etter pause førte til at «Blue Dream» kunne entre drømmeland fortsatt ubeseiret i sin nye arena.

Men det holdt bare så vidt.

– Hat trick hjelper så lite når det kun blir ett poeng ut av det. Vi har satt oss selv i en vanskelig situasjon med tre uavgjorte kamper og har allerede et etterslep, mente målvante Nannskog.

Var målløs

Den tidligere Kina-proffen ble toppscorer i fjorårets eliteserie, men svensken hadde fortsatt til gode å score for den regjerende seriemesteren i årets serie før Odd Grenland kom på besøk.

Det fikk skienslaget unngjelde for. Etter Peter Kovacs-show til 0-2 og Stabæk-sjokk, snudde svensken alene til 3-3 og lettelse i løpet av 33 minutter.

Først ble 34-åringen i fullt «firsprang» felt av Odd-keeper Arni Gautur Arason, og straffesparket ekspederte han selv i mål bak islendingen.

En gjesteopptreden av Simen Brenne økte til 3-1 for bortelaget, men så sto nye Nannskog-oppvisninger på programmet. Et innlegg inn i feltet landet på skolissa til den svenske storscoreren, som på nytt reduserte og holdt liv i Stabæk-håpet.

86 minutter ut i kampen slo Daigo Kobayashi et frispark inn i Odd-feltet, og hvem andre enn Nannskog sto klar? Svensken stanget ballen i mål med hodet og sikret nok en enpoenger.

En skygge

Tapet av brasilianske Alanzinho og flere sene forsterkninger sørger for treg seriestart i Bærum.

– Laget vårt er ikke helt samspilt ennå. Men hver treningsuke føles som et steg i riktig retning, mente Stabæk-trener Jan Jönsson (48), som ikke lot seg overraske av et sterkt Odd-lag.

Fjorårets storlag er bare en skygge av seg selv hittil i 2009. På tre serierunder står Stabæk tilbake med tre uavgjorte kamper (1-1 mot både Lillestrøm og Brann).
Skienslaget tapte første kamp mot Viking (0-3), men vant annen mot Sandefjord (2-0).

– Første omgang er en av de aller beste i min tid som Odd-trener. Litt surt er det å se seieren glippe, men kanskje var det fortjent nok til slutt, fastslo Odd-trener Dag-Eilev Fagermo. (©NTB)

Kampfakta:

Stabæk – Odd Grenland 3-3 (0-2):

8687 tilskuere

Mål: 0-1 Peter Kovacs (20), 0-2 Kovacs (31), 1-2 Daniel Nannskog (str.53), 1-3 Simen Brenne (59), 2-3 Nannskog (63), 3-3 Nannskog (86).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Daniel Nannskog, Stabæk, Håvard Storbæk, Odd Grenland.

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen – Christian Keller, Morten Morisbak Skjønsberg, Fredrik Risp, Jon Inge Høiland – Daigo Kobayashi, Pontus Farnerud, Henning Hauger, Espen Hoff (Mikkel Diskerud fra 68.) – Pálmi Rafn Pálmason (Zdenek Senkerik fra 79.), Daniel Nannskog.

Odd Grenland (4-4-2): Arni Gautur Arason – Steffen Hagen, Morten Fevang, Torjus Hansén, Anders Rambekk – Håvard Storbæk (Magnus Lekven fra 68.), Kenneth Dokken, Simen Brenne, Alex Valencia (Jacob Sørensen fra 83.) – Peter Kovacs, Akabueze «Bentley» Chukwuma (Fredrik Gulsvik fra 90.). (©NTB)