Svak norsk dag

<pNorges skiskytterkvinner fortsetter å skuffe med Tora Berger som beste hjemmeløper på 11.-plass i verdenscupsprinten torsdag.</p

Russiske Olga Zaitseva, regjerende verdensmester i fellesstart, vant rennet over 7,5 km i Granåsen. Seieren var 30-åringens annen denne sesongen og den åttende i karrieren i verdenscupen.Toer Helena Jonsson fra Sverige endte 5,5 sekunder bak, mens treer ble franske Sylvie Becaert.

Ett bomskudd ødela en del for Tora Berger, men det var ikke hele årsaken til ellevteplassen.

- Løpet var litt under pari uten noen topp dag i sporet. Det gikk tungt på et tungt føre. Men jeg ser store muligheter i jaktstarten, sa Berger til NRK.Lesjingen endte 52 sekunder bak vinner Zaitseva. Plasseringen er hennes femte dårligste denne sesongen. Men fem plasseringer på seierspallen hittil, eneste norske jente med topp tre i år, forteller om en god Berger-sesong.

Øvrige norske: 16) Julie Bonnevie-Svendsen, 30) Solveig Rogstad, 31) Anne Ingstadbjørg, 33) Ann Kristin Aafedt Flatland, 50) Liv Kjersti Eikeland.

Debutant Synnøve Solemdal endte utenfor topp 60 og er eneste norske som ikke får gå lørdagens jaktstart.