Greis vant åpningsrennet

Tyske Michael Greis sesongens første verdenscuprenn i skiskyting. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pTyske Michael Greis vant verdenscupåpningen i skiskyting onsdag. Alexander Os og Emil Hegle Svendsen fulgte nærmest på 20 kilometeren.</p

Greis noterte tiden 58.52,5 på normaldistansen etter ett tilleggsminutt på den første stående skytingen. Alexander Os ledet foran siste skyting, men bommet på sine to siste skudd i konkurransen. Han endte til slutt 50,5 sekunder bak vinneren i mål.

Regjerende verdensmester på distansen, Emil Hegle Svendsen, startet med feilfri skyting, men på første stående måtte han tåle to tilleggsminutter. Det holdt til tredjeplass, 55 sekunder bak Greis etter å ha avsluttet uten flere bom.

Halvard Hanevold hadde en omvendt utvikling. Han skjøt en bom på første liggende, men var siden feilfri. Det ble 7.-plass – 2.07 bak.

Frode Andresen startet også med to feilfri skyting før problemene startet. Han måte til slutt tåle fire tilleggsminutter og endte 2.37 minutter bak på den 16.-plass.

Ole Einar Bjørndalen åpnet også bra på standplass, men måtte tåle fem tilleggsminutter og endte på 24.-plass på plass bak fulgte Lars Berger, også han med fem bom

Ronny Hafsås hadde hele ni bom og endte helt nede på 77.-plass. (©NTB)