Tapre skotter må sprekke nullen

REVANSJELYSTNE: Det ventes at Dimtar Berbatov og Manchester United vil få en tøff oppgave med å beseire Celtic på hjemmebane. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pManchester United sikrer seg en plass i åttedelsfinalen i mesterligaen med seier mot Celtic, men skotter på hjemmebane er ikke akkurat «a walk in the park».</p

Celtic har rotet det til for seg i mesterligaen og må slå Manchester United onsdag for å ha muligheten til å avansere. På fire kamper, står laget med ett fattig poeng.

Skottene har imidlertid bare tapt én av de siste elleve mesterligakampene på hjemmegress, og man skal ikke lenger tilbake enn til 2005 for å finne sist gang Manchester United måtte reise tomhendt hjem etter 0-1-tap på Celtic Park.

Dersom det skal bli seier for Gordon Strachans elever må de score sitt første mål i mesterligaen for sesongen.

United vant hele 3-0 på Old Trafford for to uker siden, et tap Strachan karakteriserer som «overdrevent stort mot verdens beste lag».

– Alle som kommer dit, og som bruker mer penger enn oss, får seg en på hakespissen. Vi tapte 0-3, men to av målene var offside, så det var ikke så ille som folk vil ha det til. Jeg håper på seier nå, men innser at vi spiller mot verdens beste lag, sa den tidligere United-spilleren.

Bekymret

Jeg håper på seier nå, men innser at vi spiller mot verdens beste lag.Etter å ha blitt skremt av Hull (seier 4-3, ledet 4-1) på hjemmebane i helgen, er United-keeper Edwin van der Sar litt bekymret over holdningene blant spillerne.

– Vi fikk en advarsel lørdag. Vi må sørge for å kjøre kål på motstanderen, ikke stoppe opp midt i annen omgang og begynne å tenke på neste kamp, sa nederlenderen som trolig hviles slik at Ben Foster får sin debut i mesterligaen.

Dersom både United og Villarreal (møter Aalborg borte) vinner onsdag, er gruppe E avgjort når det gjelder hvilke lag som går til åttedelsfinalen. Celtic og AaB må da gjøre opp om UEFA-cupplassen.

Tøff

Arsenal er inne i en tøff periode. Etter nylig å ha tapt fem poeng på to kamper i den hjemlige serien, kommer tyrkiske Fenerbahçe til London i håp om å revansjere 2-5 tapet for to uker siden. Til helgen venter Manchester United. Råkjøret til tross, manager Arsène Wenger ser muligheten til å få tilbake godfølelsen i spillergruppen. Med seier står Gunners med 10 poeng i gruppe G.

– Det finnes ikke bedre kamper å slå tilbake i, skaffe oss selvtillit og vise oss fram, sa franskmannen.

Han vil gjøre endringer i mannskapet for å unngå for stor påkjenning.

– Vi må rotere. Man kan ikke spille med det samme laget i tre kamper på en uke, sa han.

Med tap er Fenerbahçe ute av mesterligaen, mens Dinamo Kiev kan befeste sin annenplass (ev. 8 poeng) med hjemmeseier over Porto som nå står med tre poeng i gruppe G. (©NTB)