Røa til cupfinalen

<pRøa er på god vei mot «the Double» denne sesongen. I semifinalen i cupen søndag ble det en fortjent 2-1-seier mot Kolbotn.</p

– Det gikk veien. Cupfinale var ett av målene våre denne sesongen, og det er fint å ha en slik gulrot i vente med et hardt kampprogram med europacupspill og serieavslutning framover, sa Røa-trener Geir Nordby til TV 2.

Amerikanske Sarah Huffman sørget for 1-0-ledelse til Røa etter 36 minutters spill da hun stusset et frispark i mål med hodet.

Tidligere i omgangen hadde Røa tre store sjanser, den første i det 20. minutt da Lene Mykjåland smart beveget seg i bakrom og flikket ballen videre mot mål, men den ble reddet på streken av en Kolbotn-forsvarer. Ett minutt senere var Huffman på rett plass, men var uheldig med avslutningen. Også Guro Knutsen hadde en kjempesjanse for hjemmelaget etter en halvtimes spill. Kolbotn kom ikke til så mange avslutninger før pause, og Runa Vikestads mulighet i det 35. minutt ble lagets eneste før pause.

Huffman var dagens store spiller i Røa, og hun la på til 2-0 ni minutter ut i annen omgang. Hun fikk alt servert, og upresset foran mål plasserte hun ballen iskaldt mellom beina på keeper.

Kolbotn ble presset tilbake også i store deler av annen omgang, men utrettelig kjemping ga uttelling da Solveig Gulbrandsen satte inn en retur etter at et skudd var blokkert på femmeteren av en forsvarsspiller. Etter scoringen skapte gjestene, som måtte klare seg uten en skadd Isabell Herlovsen, lite. Røa kontrollerte det meste i sluttminuttene.

Kolbotn-trener Trine Lise Andersen var skuffet etter kampen.

– Jeg syns det er trist at vi var så langt unna en seier. Slik føltes det, sa hun.

Røa møter Team Strømmen i cupfinalen på Bislett 8. november. (©NTB)