Siemens vil kreve 75 mill. tilbake fra Forsvaret

<pSiemens vil vurdere å kreve tilbake 75 millioner kroner som ble betalt til Forsvaret for påstått overfakturering.</p


Overfaktureringen på 60 millioner kroner skjedde ifølge Forsvarsdepartementet i forbindelse med en IT-avtale Forsvaret hadde med Siemens-selskapet SBS fra 2000 til 2005. Totalt betalte selskapet tilbake 75 millioner kroner på grunn av overfaktureringen, noe Siemens-sjefen angrer på i dag.

– Vi er klare for å møte motparten i retten, og hvis det er grunnlag for det, vil vi kreve penger tilbakebetalt, sier Per-Otto Dyb til Dagens Næringsliv.

I tillegg til de 75 millionene, ble Siemens før jul i fjor ilagt en foretaksbot på 9 millioner kroner av Økokrim for bedrageri mot Forsvaret. Selskapet har nektet å betale boten. Så sent som tirsdag denne uken fikk Siemens en bot på 2 millioner kroner for smøring av forsvarsansatte under en golftur til Alicante i 2004. Siemens’ advokat anbefaler selskapet å ta saken opp i rettsapparatet.

Per-Otto Dyb medgir at Siemens kan ha gjort feil, men avviser at overfakturering kan ha skjedd med viten og vilje. Smøringen på Alicante-turen mener han mer var et bedrag mot selskapet enn korrupsjon. (©NTB)