Gisselaksjon i Nederland over

Gisselaksjon i Nederland over Les mer Lukk

Gisselaksjonen i Nederland er over, og politiet har arrestert en væpnet mann. Det er uklart om noen er kommet til skade i dramaet i byen Almelo rundt 15 mil øst for Amsterdam.

Den 41 år gamle mannen tok onsdag et ukjent antall gisler på rådhuset i Almelo. Ifølge lokale medier dreide det seg om en kaféeier som hadde ligget i krangel med de lokale myndighetene om bevillingen hans.

Nederlandske medier meldte ifølge BBC at opptil 50 kommunalt ansatte ved lunsjtider ble eskortert av politifolk ut av rådhuset i Almelo. Gisseltakeren holdt imidlertid fire personer, blant dem et medlem av byrådet, innesperret til ut på ettermiddagen.

– Dårlige nyheter

Ifølge det tyske bladet Der Spiegels nettsider hadde kaféeieren «fått dårlige nyheter» på rådhuset. Lokale medier meldte at han har ligget i strid med myndighetene siden restaurantbevillingen hans ble inndratt.

Det var i forbindelse med denne saken at han mandag formiddag oppsøkte rådhuset og fikk høre noe han ikke likte, ble det meldt. Etter dette skal han først ha tent på restauranten sin og senere satt fyr på bilen som han hadde parkert utenfor rådhuset.

Så stormet han inn i bygningen, bevæpnet med en pistol, het det i Der Spiegels reportasje.

– Vi gjør vårt beste for å unngå at noe skal skje med gislene, sa en talsmann for politiet i Twente-regionen lengst øst i Nederland etter å ha kommet i kontakt med mannen tidligere mandag.

Fikk gå

En gruppe på et 50-tall personer som skal ha vært på jobb i rådhuset, fikk en stund senere gå ut og om bord i busser som kjørte dem bort fra stedet. Ved 16.45-tiden lokal tid mandag var dramaet så over.

Væpnet politi og brannfolk var satt i beredskap mens politiet forsøkte å få kontakt med gisseltakeren. Mannen skal selv ha vært bevæpnet med en pistol, men det kom ikke meldinger om at han hadde løsnet skudd.

Almelo har rundt 70.000 innbyggere og ligger i regionen Twente, rundt 15 mil øst for Amsterdam. Byen hadde tidligere en betydelig tekstilindustri, men har vært preget av en betydelig økonomisk omstilling etter at denne industrien fikk problemer fra 1950-tallet av. (©NTB)