Fulham-håpet lever videre

Manchester Citys Sun Jihai, venstre,  og Fulhams Erik Nevland. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Brede Hangeland og Erik Nevland kan fortsatt håpe på en ny sesong i eliteserien med Fulham. Manchester City ble beseiret 3-2 lørdag.

Manchester C. – Fulham 2-3 (2-0).

Mål: Stephen Ireland (10), Benjani Mwaruwari (21). F: Diomansy Kamara (70, 90), Danny Murphy (79).

Tilskuere: 44.504.

Og det er en god prestasjon av Roy Hodgsons mannskap. City har vært gode på eget gress i år, men Fulham berget tre viktige poeng etter å ha snudd kampen fra 0-2 ved pause.

Dermed er Hangeland og co. tre poeng fra trygg plass med to kamper igjen å spille. Fulham kan klatre forbi tre lag dersom lykken smiler deres vei i serieavslutningen.

Men det så ikke ut til at det skulle skje lørdag. Allerede etter ti minutter sendte Stephen Ireland hjemmelaget i ledelsen med et flott skudd fra 16 meter. Og bare ti minutter etter det igjen doblet Benjani ledelsen.

Dermed så det ut til å bli en mørk dag for det «norske» laget, men de siste 20 minuttene var det bare ett lag på City of Manchester Stadium, og det var ikke Manchester City.

Først reduserte Diomansy Kamara etter å ha driblet seg gjennom hele City-forsvaret. Så ble Erik Nevland byttet inn, og nordmannen brukte ikke lang tid på å bemerke seg.

Etter 78 minutter ble han revet ned i feltet, og dommeren var klar i sin tale da han blåste straffe. Danny Murphy bommet på den, men satte inn returen.

Dermed hadde Fulham sikret seg minst ett poeng, og helt på tampen eksploderte de tilreisende fra London i ville gledesscener da Kamara ordnet 3-2 etter gjennomspill fra Murphy.

For Manchester Citys del ble det et tungt nederlag i kampen om plass i europacupene neste sesong. City er nummer åtte på tabellen. (©NTB)