– Sikkerhetsstyrker leter etter etterlyst 21-åring

 
<pSikkerhetskilder i Jemen sier de samarbeider i letingen etter 21-åringen som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen (23).</p

London (NTB):Etterlyste Farouk Abdulhak landet i Jemen søndag og antas fortsatt å skjule seg i landet, som ikke har en utleveringsavtale med Storbritannia.

Sikkerhetskilder i Jemen sier de samarbeider i jakten på studenten uten å ha klart å finne ham ennå, skriver avisene The Times og Telegraph torsdag.

Det britiske utenriksdepartementet arbeider med å få i stand en dialog med familien til den etterlyste 21-åringen.

Vik Magnussen ble søndag formiddag funnet drept og gjemt bak søppel og bygningsmaterialer i kjelleren på en bygård i Great Portland Street hvor Farouk Abdulhak har en leilighet.

Britisk politi sier til Aftenposten at de har sikret seg bilder fra overvåkingskameraer fra gata.

– Vi har bilder og er i gang med undersøkelser, sier politiets talsperson til Aftenposten.no.

– Ikke kontakt

Farouk Abdulhaks far Shaher er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter.

Han sier han ikke har hatt kontakt med sønnen etter at den norske studenten fra Asker ble funnet drept søndag, skriver The Times.

Shaher Abdulhak har leid inn toppadvokater for sønnen. Samtidig antydet Abdulhak-familien tirsdag at de ikke vil ha noe å gjøre med et familiemedlem som knyttes til en forbrytelse.

Jemens utenriksminister Abu Bakr al-Qurbi sier til Aftenposten at landets myndigheter er innstilt på å samarbeide med britiske myndigheter.

Flere uker

Familien til Martine Vik Magnussen reiste onsdag kveld hjem fra Storbritannia uten å få med seg datterens båre, melder Budstikka.

Trolig kommer det til å ta flere uker før britisk politi vil la den avdøde studenten bli fraktet til Norge.

Ministerråd Per Egil Selvaag ved den norske ambassaden i London sier til NRK at det er på grunn av den eventuelt tiltaltes rettigheter at det vil ta så lang tid. En person som blir siktet for drapet, skal ha muligheter til å be om ytterligere undersøkelser, sier han. (©NTB)