Vet ikke hvem som drepte svenske småbarn

Svensk politi rykker tilbake til start og fortsetter jakten på den som drepte to småbarn i Arboga. Barnas far ble onsdag løslatt etter avhør.

Stockholm (NTB-TT): Han er fortsatt med i etterforskningen, men det er mye som taler for at det ikke er han, sier Jan Sjöberg i politiet i Köping til Vestmanlands Läns Tidning.

Faren har alibi

– Han har et bra alibi.

Talsperson Börje Strömberg i politiet sier bevisene mot mannen er betydelig svekket og at han ikke lenger er mistenkt for noe lovbrudd.

Mannen ble pågrepet noen timer etter at de to barna og ekskona hans var blitt brutalt angrepet og knivstukket i en villa i Arboga mandag kveld. Barna på ett og tre år døde av skadene de ble påført, mens den 23 år gamle moren ligger på sykehus med alvorlige skader.

Onsdag ble barnas 28 år gamle far avhørt i flere timer av politiet i Västerås.

Marerittdøgn

Mannens forsvarer, Kari Skönebrant, sier han har opplevd et marerittdøgn.

– Først fikk han vite at barna hans var drept, og så ble han mistenkt for å være ansvarlig. Det er et fryktelig traume han er blitt utsatt for, sier hun.

Mannen har hele tiden nektet for å være innblandet i angrepet på familien.

– Jeg tror den vanskelige delen kommer nå. Det er først nå han får mulighet til å sørge sin barn, sier Skönebrant til Aftonbladet.

Politiet har ikke pågrepet noen andre mistenkte i saken, og svenske medier skriver at etterforskerne nå er mer eller mindre tilbake på start. Politiet håper derfor at den 23 år gamle kvinnen snart skal kunne fortelle hvem som angrep henne og barna.

– Vi venter på at det skal bli mulig å avhøre henne. Så fort legene sier det går, vil vi gjøre det. Om hun husker hva som skjedde, vil det gjøre etterforskningen lettere, sier Börje Strömberg.

– Vi må nå starte på nytt igjen. (©NTB)