Dobbelt virusangrep på nordmenn

Influensaviruset har ennå ikke nådd smittetoppen her i landet, og nå har også et svært smittsomt virus begynt å spre omgangssyke blant tusenvis av nordmenn.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Oslo (NTB): Kanskje har du sluppet unna influensaviruset, men faren er ikke over. Viruset herjer fortsatt, og smittetoppen er ikke nådd ennå. Om ikke det er nok, kan nå Folkehelseinstituttet melde om at omgangssyken har slått til med feber, oppkast, diaré, kvalme, magesmerter og muskel- og leddverk, skriver Dagbladet.

- Vi har fått beskjed om mange utbrudd av norovirus-infeksjon, mer kjent som omgangssyken, de siste ukene. Særlig sykehus, skoler og barnehager er hardt rammet, sier overlege Bjørn G. Iversen, leder ved Folkehelseinstituttets avdeling for infeksjonsovervåking.

Omgangssyken gjorde sitt inntog på senhøsten i fjor, og sprer seg fortsatt.

- Noroviruset er på topp nå i vinterukene. Det smitter særlig i helseinstitusjoner, barnehager og skoler. Omgangssyken er en plagsom, men ikke farlig tilstand. Det mest problematiske er at den er nokså smittsom. Er du i nærheten av en som er syk, er det nesten umulig å unngå smitte, sier Iversen. (©NTB)