Her ble det bråstopp: Pasienten måtte få ny taxi videre

STOPPET IKKE: Sjåføren av minibussen unnlot først å stoppe, men ble innhentet og så kontrollert. Det gikk ikke så bra. Foto: Statens vegvesen. Les mer Lukk

Først ville ikke minibussen stoppe i det hele tatt.

Man skulle kanskje tro det er ekstra viktig å ha alt i orden og følge reglene når man driver med pasienttransport. Men slik er det tydeligvis ikke alltid.

I går stoppet nemlig kontrollørene til Statens vegvesen en minibuss på kontrollstasjonen ved Riksvei 4 i Lunner. Og det viste seg snart at alt ikke var som det skulle.

Gode grunner

Det startet forresten med at sjåføren av Mercedesen ikke stoppet for kontrollen. Dermed ble sjåfør og bil innhentet og kontrolleringen kunne starte, noe forsinket.

Det viste seg snart at det var gode grunner til at vedkommende bak rattet ikke ville stoppe. Det ble nemlig avdekket store brudd på kjøre og hviletidsbestemmelsene, i kontrollen benyttet sjåføren også sjåførkortet til en annens person.

Nektet å stoppe – ga full gass mot bilbelte-kontrollør

Bestille ny taxi

Da minibussen ble kontrollert, var den i oppdrag for Pasientreiser og hadde også pasient med seg. Men det var ingen bønn likevel: Det ble bruksforbud. Sjåføren ble anmeldt og pålagt å hvile., i stedet for å kjøre videre.

Og pasienten? Jo, vedkommende fikk også en ufrivillig pause. Her måtte det nemlig bestilles ny taxi, som så kunne frakte pasienten videre.

Du vil kanskje ikke tro hvem som ble tatt uten belte

Denne saken ble først publisert på Broom.no.