Massiv etterspørsel: Ford dobler produksjonen av F-150 Lightning

Ford melder om eksepsjonell interesse for F-150 Lightning Les mer Lukk

Ford planlegger å nesten doble produksjonen av F-150 Lightning – til 150 000 pickuper i året. Dette gjør de for å møte den svært store etterspørselen etter den første helelektriske versjonen av USAs mest solgte bil.

Allerede i morgen, torsdag, vil den første puljen av kunder som har lagt inn reservasjon, bli invitert til å bestille F-150 Lightning som blir produsert ved Rogue Electric Vehicle Center i Dearborn, USA.

– Med nesten 200 000 reservasjoner så jobber våre team knallhardt og kreativt for å levere flest mulig F-150 Lightning pickuper til våre kunder. Ford gjør alt vi kan for å skalere opp og øke produksjonskapasiteten vår, sier Kumar Galhotra, president i The Americas & International Markets Group, Ford Motor Company, i en pressemelding.

2022 Ford F-150 Lightning Platinum, Lariat og XLT. Les mer Lukk

Eksepsjonell interesse for F-150 Lightning

På grunn av den eksepsjonelle interessen, har Ford innført en reservasjonsprosess hvor de som har reservert blir spurt om å følge med på sin e-post eller Ford-konto for en invitasjon de neste månedene. De som ikke får invitasjon til å konvertere reservasjonen til en 2022-modell, vil få muligheten til å bestille en fremtidig årsmodell etter hvert.

For å levere den nødvendige økningen i produksjonskapasitet av pickupen, har Ford opprettet et lite team med ansatte fra både produksjon, innkjøp, strategi, produktutvikling og kapasitetsplanlegging for å finne nye måter og raskt kunne tilpasse og øke produksjonen.

Ford jobber også med sine viktigste underleverandører, og i tett samarbeid med sine egne produksjonsfabrikker, Rawsonville Component Plant og Van Dyke Electric Powertrain Center – for å finne nye måter å øke produksjonen av deler, som for eksempel battericeller og elektriske kjøresystemer.

F-150 Lightning har så langt skapt en rekordstor interesse blant kunder som kommer fra konkurrerende bilmerker. Hele 75 % av reservasjonene er gjort av denne gruppen. Leveringer av 2022-modellen av F-150 Lightning starter til våren og vil skje med en startpris på 39 974 dollar (før føderale/statlige incentiver).

2022 Ford F-150 Lightning Lariat.

Tredobler produksjonen av nye Mustang Mach-E

I tillegg til å øke produksjonen av F-150 Lightning annonserte Ford også nylig at de skulle tredoble produksjonen av nye Mustang Mach-E og forventer å produsere mer enn 200 000 biler pr. år i løpet av 2023. Fords nye helelektriske nyttekjøretøy E-Transit, kommer også ut på markedet til de første kundene i løpet av sommeren 2022.

Med investeringer på mer enn 30 milliarder dollar i løpet av 2025, har Ford ambisjoner om å lede an i den elektriske bilrevolusjonen. I løpet av de neste to årene er Fords mål å være den nest største produsenten av elektriske biler i Nord-Amerika. Deretter skal de utfordre førsteplassen med store investeringer i så vel batteriproduksjon som produksjon av elektriske biler.

I løpet av 24 måneder har Ford en global kapasitet til å produsere 600 000 batterielektriske biler årlig.

MASSIV ETTERSPØRSEL: Ford planleggerå nær doble produksjonen av den helelektriske pickupen F-150 Lightning til 150,000 kjøretøyer per år ved Rouge Electric Vehicle Center in Dearborn, Michigan, for å møte den massive etterspørselen. Les mer Lukk

Bygger største, mest avanserte og effektive bilfabrikken

Ford bygger også den største, mest avanserte og effektive bilproduksjonsanlegget i selskapets 118-årige historie i Tennessee. Her skal den neste generasjon F-serie elektriske pickup produseres.

Sammen med SK Innovation bygger også Ford tre nye BlueOval SK batterifabrikker for å produsere avanserte litium-ion batterier til neste generasjons Ford- og Lincoln biler.