Venstre-topp vil ha Tesla-fabrikk til Norge

Tesla har planlagt å bygge en ny fabrikk på dette området utenfor Berlin, men har støtt på lokale protester. Venstres Guri Melby ha fabrikken til Norge hvis Tyskland sier nei. Les mer Lukk

Hvis Tyskland sier nei, bør regjeringen jobbe for at Tesla legger sin nye fabrikk i Europa til Norge, mener Venstres Guri Melby.

– Norge har kompetente fagfolk og et voksende elbilmarked som gjør at vi har gode forutsetninger som vertskap for Tesla hvis fabrikken ikke lar seg realisere i Tyskland, skriver Melby i et skriftlig spørsmål til næringsminister Iselin Nybø (V).

Tesla har valgt å lokalisere sin nye fabrikk i Tyskland, men nå har en tysk domstol stukket kjepper i hjulene for den amerikanske bilprodusenten.

– Hvis Tesla ikke får bygge i Tyskland, vil det igjen bli en diskusjon om hvor fabrikken skal legges, sier Melby, som spør statsråden hvordan hun vil jobbe for å få fabrikken til Norge hvis Tyskland sier nei.

Her er den: Verdens første Tesla med bensinmotor

Melby viser til at regjeringen allerede i 2014 jobbet for at Teslas nye bil- og batterifabrikk skulle bli lagt til Norge.

Det var i november at Tesla kunngjorde at de ville bygge sin første europeiske fabrikk i Grünheide, tre mil øst for Berlin, nær grensen til Polen. Først ga lokale myndigheter tillatelse til å rydde 92 hektar skog, men dette ble i midten av februar midlertidig stanset av en lokal domstol.

Aktuelt: Lederstriden i Venstre skal være avblåst